NEMA PREDAJE, PRAVDA ZA SVE UTAMNIČENE SRBE: Brutalno saopštenje Delija - STOP KURTIJEVOM TERORU!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

05.08.2024

15:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo zašto su "delije" napustile utakmicu Crvene zvezde u 70. minutu duela u Bačkoj Palanci.

NEMA PREDAJE, PRAVDA ZA SVE UTAMNIČENE SRBE: Brutalno saopštenje Delija - STOP KURTIJEVOM TERORU!

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde sa prvog ovosezonskog gostovanja vraćaju se sa tri boda u džepu, čime su pokazali da je kiks u prethodnoj takmičarskoj rundi na stadionu "Rajko Mitić" protiv lučanske Mladosti (2:2) bio samo posledica lošeg dana.

Puleni trenera vladana Milojevića ubedljivo su sa 4:0 savladali novog superligaša Tekstilac iz Odžaka, a meč koji je odigran na stadionu "Slavko Maletin Vava" u Bačkoj Palanci golovima su obeležili Felisio Milson, Šerif Endiaje, Timi Maks Elšnik i Bruno Duarte.

Međutim, sam meč je ostao u senci događaja na tribinama, tj. odluke najvatrenijih navijača Crvene zvezde da u 70. minutu susreta napuste stadion. Tim povodom "delije" su izdale i zvanično saopštenje u kojem stoji:

- Ogorčeni nastavljanjem progona Srba sa Kosmeta, gde je danas uhapšeno još pet Srba za navodne ratne zločine iz 1999. godine, na današnjoj utakmici smo u 70. minutu napustili tribinu. Za jednog navijača nema teže odluke, ali pošto se u ovoj zemlji ne vide parole i ne čuju ljudi, možda će izostanak cele tribine doprineti da se neko zapita i angažuje. Sad već ne prođe ni jedan dan a da se nešto loše ne dogodi na Kosmetu, i to su stvari koje više ne smeju da se dopuštaju! Mnogo puta smo dizali parole, skandirali, donirali - ističu navijači sa severne tribine i dodaju:

- Nažalost, ovaj put smo se odlučili da ovako iskažemo solidarnost sa našim narodom kome je trenutno najteže. Nema predaje! Pravda za sve utamničene Srbe!

Foto: Starsport

Delije na utakmici u Bačkoj Palanci

 

Da podsetimo, po nalogu Aljbina Kurtija pripadnici ROSU uleteli su u srpske kuće i uhapsili Slobodana Jevtića, Dragana Ničića, Miloša Šošića, Dragana Cvetkovića i Nenada Stojanovića i njima je određen pritvor od 30 dana.

Prema rečima očevidaca i njihovih porodica, ROSU policija je prilikom hapšenja kod sebe imala spiskove Srba, a nije pokazala nikakve naloge za pretres što jasno govori da su privedeni arbitrarno, po političkom ključu na osnovu tajnih spiskova.

Upadima kuće srpskih domaćina, albanski policajci vršili su premetačinu, razbijali vrata, udarali i maltretirali starije ljude u prisustvu njihove dece i unučadi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading