GLUMAC POŠAO NA HODOČAŠĆE DO KAJMAKČALANA: Na putu dugom 600 kilometara boriće se za PRAVA DECE S AUTIZMOM!

Autor:

Zabava

05.08.2024

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mikica Petronijević krenuo je na Ilindan na svoje treće hodočašće.

GLUMAC POŠAO NA HODOČAŠĆE DO KAJMAKČALANA: Na putu dugom 600 kilometara boriće se za PRAVA DECE S AUTIZMOM!

Foto: RTS/printscreen

Put od Aranđelovca do Kajmakčalana prepešačiće glumac Mikica Petronijević, a sve zarad višeg cilja - ukazivanja na položaj i prava dece i osoba s autizmom. Ovo je njegovo treće hodočašće, a preći će put od 600 kilometara.

- Na ovaj način želim da skrenemo pažnju šire društvene zajednice na jedno opšte prihvatanje, ali i na pomoć institucija koje se bave ovom ranjivom kategorijom našeg društva. Takođe i da tokom puta pokušamo da prikupimo sredstva za završetak rekonstrukcije našeg imanja, koje se nalazi u selu Venčane, Svici u mraku, i poslednji cilj, a ništa manje bitan od prethodna dva, jeste da odemo i odamo poštu našim slavnim precima koji su ostavili kosti na vrhu te planine, znamo kakve su to borbe bile, i da se poklonimo senima naših predaka u nadi da ćemo biti njihovi dostojni potomci - rekao je za medije Mikica Petronijević.

 

 

Dug put je započeo na sveti dan Ilindan, a veliku podršku pruža mu supruga Ljiljana.

- Strpljenje, spasenje, ljubav sve pobeđuje, samo smireno, s velikim strpljenjem, razumevanjem, poštovanjem. Tu su velike emocije, vera u boga, pozitivne misli uz strpljenje i molitvu da se sve zacrtano i realizuje - rekla je Ljiljana Šobić.

U Makedoniji će mu se pridružiti prijatelj s kojim će nastaviti put Kajmakčalana.

 

 

- Tokom ranijih putovanja bilo je dosta blagoslova, u susret će mi izaći planinari Bojnika, Prokuplja, Leskovca, Vranja do granice s Makedonijom, a tu će mi se pridružiti prijatelj Davor Arsić, koji će sa mnom nastaviti dalje do vrha Kajmakčalana. Zahvaljujem Turističkoj organizaciji Topole, opštinskoj upravi, svim prijateljima, jako je bitno da naša udruženja funkcionišu s lokalnim vlastima. Nažalost, sve više dece se rađa s autizmom, a kada odrastu, za njih nema ničega što bi im oplemenilo dan, al zahvaljujući bogu i dobrim ljudima, ja se nadam da ćemo sve zacrtane ciljeve i ostvariti - naglasio je Petronijević.

Mikica Petronijević je ostvario uloge u serijama "Selo gori, a baba se češlja", "Šifra Despot", "Nečista krv - greh predaka", "Švindleri" i drugim.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading