OBRATIO SE USRED NOĆI: Đoković moćnom porukom oduševio planetu - gest kojim je pokazao koliki je car! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

02.08.2024

07:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ni problem sa kolenom ga nije sprečio da učini jednu stvar

OBRATIO SE USRED NOĆI: Đoković moćnom porukom oduševio planetu - gest kojim je pokazao koliki je car! (FOTO GALERIJA)

Foto: Instagram.com/djokernole

Najbolji teniser u istoriji belog sporta Novak Đoković, i pored problema sa povredom kolena, uspeo je da ostvari pobedu nad Stefanosom Cicipasom rezultatom 2:0 (6:3, 7:6) u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu. Iako je bio fizički iscrpljen, Đoković je pokazao svoju izuzetnu sportsku izdržljivost i mentalnu snagu.

Prve informacije o stanju povređenog kolena Novak je izneo nekih sat vremena nakon pomenutog duela protiv Grka i tada je izjavio:

- Zabrinut sam jako, iskreno. Ne znam šta bih rekao. Popustio je bol koji je bio veoma jak još dva gema posle toga šta se desilo. Da li sam se udario, ne znam ni sam. Sve je ličilo na meč sa Rolan Garosa koji sam nekako uspeo da završim, pa sam posle saznao da je povreda teška. Ne znam šta bih rekao - istakao je Novak i dodao:

- Videćemo kakvi će biti rezultati testova koje još nisam uradio. Prve informacije daju neke pozitivne indikacije da koleno nij oštećeno u svojoj pokretljivosti. Postojao je oštar bol koji je trajao tri, četiri gema i koji je kasnije kenuo da popušta. Podseća sve ovo na Rolan Garos od pre dva meseca kad asam izdržao meč i sutradan saznao da je u pitanju ozbiljnija povreda. Nadam se da ovoga puta to nije slučaj.

Sportska javnost nije dugo čekala na naredno obraćanje Đokovića koja je usledilo oko dva sata nakon ponoći. Tada je srpski teniser putem svog zvaničnog Instagram naloga javno čestitao Hrvatici Doni Vekić i Kineskinji Ćinven Dženg na plasmanu u finale Olimpijskih igara.

 

Da podsetimo, polufinalni meč teniskog turnira na OI 2024 u Parizu Novak će odigrati večeras sa početkom od 19 časova, a za protivnika će imati dvadesetdvogodišnjeg Italijana Lorenca Musetija. 

Svi ljubitelji tenisa i sporta uopšte u Srbiji, imaće priliku da prate predstojeći spektakl u direktnom prenosu na prvom kanalu Radio Televizije Srbije sa početkom od 19 časova.

Sva dešavanja s Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading