ISTORIJA ĆE NOSITI NJEGOVO IME: Pobedom nad Nemcem Đoković se upisao u anale teniskog sporta - ovo nikome pre njega nije pošlo za rukom!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

31.07.2024

14:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ima li još koji teniski rekord da nije u njegovom vlasništvu?

ISTORIJA ĆE NOSITI NJEGOVO IME: Pobedom nad Nemcem Đoković se upisao u anale teniskog sporta - ovo nikome pre njega nije pošlo za rukom!

Foto: Profimedia

Koliko god ga omalovažavali, potcenjivali, a, slobodno se može reći, i mrzeli, Novak Đoković je teniser koji je ne samo da je obeležio eru belog sporta u kojoj se aktivno takmiči već će, prema svojim statističkim parametrima, ostati večito upamćen.

Novak Đoković je danas savladao Nemca Dominika Kepfera u osmini finala Oilimpijskih igara u Parizu rezultatom 2:0 (7:5, 6:3), čime je ne samo izborio plasman u četvrtfinale već je ispisao nove stranice istorije belog sporta i to u dva aspekta.

Naime, najsjajnija srpska sportska zvezda je prvi teniser u istoriji Olimpijskih igara koji je na četiri smotre svetskih sportista stigao do četvrtfinalne runde ovog takmičenja, čime je postavio rekord koji neće tako lako biti oboren.

Istovremeno, Đoković je zabeležio i 16 olimpijski trijumf, što je takođe dosad svim učesnicima bilo nedostižno.

Foto: Instagram.com/printscreen/oksrbije

Pohod ka medalji - Novak Đoković

 

Nakon duela sa žilavim Nemcem Novak je izjavio:

- Ovo je zaista najteži dan kada su vremenski uslovi u pitanju. Bilo je teško za obojicu, ali smo morali da se prilagodimo uslovima. Tokom meča smo se mnogo znojili. Promenio sam čak četiri majice. Iznanađen sam igrom Nemca. Lopta je danas bila brza, visoko je odskakala i bilo je teško prilagoditi se igri koju pruža Dominik. Želim da mu čestitam na fantastičnoj predstavi. Uspeo sam da prelomim prvi set u 12. gemu i čini mi se da je upravo to bilo i ključno za krajnji ishod.

Dotakao se Novak i narednog rivala:

- Cicipas je sjajan teniser. Ovde uvek pruža dobre partije. Imao sam uspeha protiv njega, ali sam i gubio neke mečeve. Biće teško, ali znam šta je krajnji cilj.

U borbi za plasman u polufinale Olimpijskih igara Novak će se sastati sa Grkom Stefanosom Cicipasom, koji je rezultatom 2:0 (7:5, 6:1) savladao Argentinca Sebastijana Baeza.

Sva dešavanja sa Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading