VUČIĆ ISPRATIO ŠMIDA: "Svojim predanim radom doprineli ste unapređenju i jačanju osnosa i saradnje između Srbije i Švajcarske"

Autor:

Vesti

24.07.2024

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarski ambasador u oproštajnoj poseti predsedniku Vučiću.

VUČIĆ ISPRATIO ŠMIDA: "Svojim predanim radom doprineli ste unapređenju i jačanju osnosa i saradnje između Srbije i Švajcarske"

Foto: Tanjug/RADE PRELIĆ

Politika

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Švajcarske Konfederacije Ursa Šmida, kome se zahvalio na njegovom radu na unapređenju dobrih odnosa naše dve zemlje.

"Veoma dobar razgovor sa ambasadorom Ursom Šmidom. Zahvalio sam mu na tome što je predanim radim doprineo unapređenju i jačanju sveukupnih osnosa i saradnje između Srbije i Švajcarske.", istakao je predsednik Vučić na svom Instagram profilu buducnostsrbijeav.

Vučić je istakao da je ekonomska saradnja dve zemlje u usponu, kao i da se nada da će Švajcarska nastaviti sa trendom ulaganja u Srbiju.

"Saglasili smo se da su politički dijalog i ekonomska saradnja dveju zemalja u usponu, a ja sam izrazio nadu da će njegov naslednik nastaviti da učestvuje u privlačenju švajcarskih investicija na naše tržište, imajući u vidu sve povoljnije uslove poslovanja i ulaganja.", dodao je predsednik.

 

 

"Zahvalio sam na pomoći koju Švajcarska pruža Srbiji u uspostavljanju dualnog obrazovanja, kao i na podršci te zemlje evropskom putu Srbije.", zaključio je Vučić.

Podsetimo, predsednik je ranije danas primio u oproštajnu posetu i  ambasadora Kanade Džajlsa Normana i izrazio zadovljstvo zbog povećanja priliva kanadskih investicija i pozvao privrednike te zemlje da, pored rudarstva i energetike, ulažu i u druge oblasti.

Vučić je poželeo ambasadoru Džajlsu Normanu puno uspeha na novoj dužnosti i zahvalio na saradnji i ličnom doprinosu koji je dao razvoju odnosa Srbije i Kanade. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (19)

Loading
Kiki

24.07.2024 13:59

Vučić svuda stiče prijateljske odnose i saradnju

Sima

24.07.2024 13:59

Vučić Srbiju na pravi način predstavlja

Tanja

24.07.2024 14:01

Švajcarska je najbolji primer uređene zemlje u kojoj sve funkcioniše kako treba. Zato Srbija treba da jača odnose sa takvim zemljama da bi mogla dalje da napreduje.

Ena

24.07.2024 14:03

Zahvalnost odlazećem Švajcarskom ambasadoru za jačanje odnosa dveju zemalja.