STRAVIČNI PRIZORI NAKON NAPADA NA ŠKOLU U GAZI: Izrael udario za vreme jutarnje molitve, više od 100 mrtvih (FOTO)

Autor:

Svet

10.08.2024

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

IDF je naveo da su izraelske vazdušne snage izvele udar na "komandno-kontrolni centar koji je služio kao skrovište za teroriste i komandante Hamasa"

STRAVIČNI PRIZORI NAKON NAPADA NA ŠKOLU U GAZI: Izrael udario za vreme jutarnje molitve, više od 100 mrtvih (FOTO)

Foto: Tanjug/AP Photo

Više od 100 Palestinaca je ubijeno, a desetine ranjeno u izraelskom napadu na školu u Gazi u kojoj su smešteni raseljeni, prenosi Rojters pozivajući se na palestinsku novinsku agenciju, dok je izraelska vojska (IDF) saopštila da je pogodila komandni centar Hamasa.

"Izraelski udari bili su usmereni na raseljene ljude dok su obavljali jutarnju molitvu, zbog čega je broj žrtava veliki", saopštila je vlada u Gazi koju predvodi Hamas.

IDF je naveo da su izraelske vazdušne snage izvele udar na "komandno-kontrolni centar koji je služio kao skrovište za teroriste i komandante Hamasa".

"Izraelske vazdušne snage precizno su pogodile teroriste Hamasa koji su delovali u okviru Hamasovog komandnog i kontrolnog centra koji se nalazi u školi Al-Taba'aen, pored džamije u Daraj Tufahu, koji služi kao sklonište za stanovnike grada Gaze", navedeno je u saopštenju.

IDF dodaje da su pre napada preduzeti brojni koraci kako bi se ublažio rizik od ugrožavanja civila, uključujući upotrebu precizne municije, vazdušno osmatranje i obaveštajne informacije.

Vlasti u Gazi: Izraelski napad na školu je genocid i etničko čišćenje Palestinaca

Kancelarija za medije vlade u Gazi ocenila je da je izraelski napad na školu Al-Tabaen u Gazi, u kojem je poginulo najmanje 100 ljudi, genocid i etničko čišćenje Palestinaca.

"Ovo se jasno može smatrati činom genocida i etničkog čišćenja protiv našeg palestinskog naroda. Okupaciona vojska je direktno bombardovala raseljene dok su obavljali jutarnju molitvu, što je dovelo do naglog porasta broja poginulih", ističe se u saopštenju, a prenosi Al Džazira.

Dodaje se da zbog velikog broja poginulih medicinski timovi, civilna zaštita i timovi za pomoć i hitne intervencije još nisu uspeli da iznesu tela svih ubijenih.

"Najstrože osuđujemo izvršenje ovog strašnog okupatorskog masakra i pozivamo ceo svet da to osudi. Smatramo izraelsku okupaciju i američku administraciju potpuno odgovornima za ovaj masakr", navedeno je u saopštenju vlade u Gazi.

Vlada u Gazi pozvala je međunarodnu zajednicu i međunarodne organizacije da izvrše pritisak na Izrael da zaustavi krvoproliće u Gazi.

Više od 100 Palestinaca je ubijeno, a desetine ranjeno u izraelskom napadu na školu u Gazi u kojoj su smešteni raseljeni, dok je izraelska vojska (IDF) saopštila da je pogodila komandni centar Hamasa.

IDF je naveo da su izraelske vazdušne snage izvele udar na "komandno-kontrolni centar koji je služio kao skrovište za teroriste i komandante Hamasa".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading