SRBIJI STIGLO DRAMATIČNO UPOZORENJE OD RUSIJE! Zlonamerne sile će aktivirati destruktivne arsenale kako bi urušile vlast u zemlji! Izgovor im je litijum!

Autor:

Vesti

08.08.2024

20:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saopštenje Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije!

SRBIJI STIGLO DRAMATIČNO UPOZORENJE OD RUSIJE! Zlonamerne sile će aktivirati destruktivne arsenale kako bi urušile vlast u zemlji! Izgovor im je litijum!

Foto: Tanjug/AP

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije izdalo je saopštenje u kome upozorava na pokušaj destabilizacije političke situacije u Srbiji.

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova istakla je da se, po već ustaljenoj šemi, sada koristi pitanje eksploatacije litijuma i pod okriljem zabrinutosti za životnu sredinu pokreće subverzivna akcija protiv državnog vrha sa ciljem da situacija eskalira van kontrole. 

 - Analiza postojećeg stanja u prijateljskoj Srbiji ukazuje na ponovne pokušaje pojedinih zlonamernih sila da aktiviraju poznati destruktivni arsenal u cilju podrivanja unutrašnje političke situacije u ovoj zemlji. Akcenat je na korišćenju tema koje su daleko od politike kao izgovora za izazivanje nezadovoljstva javnosti u cilju podrivanja stabilnosti i, na kraju, diskreditacije legalno izabrane vlasti.

Tako neki pseudodemokratski krugovi cinično nastoje da potpuno prirodnu brigu građana o životnoj sredini, transformišu u protestni pokret.

Reč je o ozloglašenoj šemi, koju su na Balkanu više puta koristili zapadni ideolozi „kvadratne demokratije“ i njihove lokalne sluge. Ideja je da se, pod plaštom dobrih namera, preko marionetskih medija i nevladinih organizacija, podstiču negativne emocije u društvu i okreću protiv državnog vrha, računajući na gubitak samokontrole i kontrole nad situacijom od strane struktura vlasti.

Takvu taktiku smatramo destruktivnom i neodgovornom. Zloupotrebe ove vrste, posebno u aktuelnim turbulentnim uslovima, predstavljaju direktnu pretnju po Srbiju, dovode u pitanje stalne napore njenog predsednika i Vlade da obezbede održivi razvoj zemlje i blagostanje njenih građana i ometaju sprovođenje nezavisnog i principijelnog kursa kako u unutrašnjim poslovima tako i u međunarodnoj areni“, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije povodom najavljenih protesta opozicije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading