ON ĆE NA MEGDAN MILANOVIĆU?! Plenković priprema "bombu" za kandidata na predsedničkim izborima

Autor:

Svet

30.07.2024

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

HDZ je sproveo i anketu za utvrđivanje rejtinga potencijalnih kandidata za predsednika države.

ON ĆE NA MEGDAN MILANOVIĆU?! Plenković priprema "bombu" za kandidata na predsedničkim izborima

Foto: Tanjug/HINA/Admir Buljubašić

Deo HDZ-a želi Zvonimira Bobana za kandidata na predsedničkim izborima, kako bi se suprotstavio Zoranu Milanoviću. Poznati hrvatski fudbaler je za Dnevnik.hr prokomentarisao inicijativu.

- Ako je vest tačna, hvala ljudima na inicijativi, svi živimo za neko poštovanje i priznanje. U svakom slučaju, to se nikada neće desiti. Sretno kandidatima - rekao je Zvonimir Boban za Dnevnik.hr.

HDZ je sproveo i anketu za utvrđivanje rejtinga potencijalnih kandidata za predsednika države, ali do sada se nije iskristalisalo nijedno pravo ime. U anketi po rejtingu su: dr Dragan Primorac; ministar odbrane, Ivan Anušić; i književnik, Miro Gavran.

Republika

Foto: Starsport

Zvonimir Boban (prvi zdesna)

Nacional piše da je reč o inicijativi koju je pokrenula grupa ljudi u stranci bliskih premijeru i predsedniku HDZ, Andreju Plenkoviću. U toj frakciji stranke smatraju da bi Boban bio idealan kandidat koji bi mogao da pobedi Milanovića.

Naime, Boban je u kampanji za parlamentarne izbore 2015. godine, iako godinama blizak i povezan sa HDZ, javno podržao Milanovića i distancirao se od tadašnjeg vrha HDZ. Dakle, ukoliko bi ova inicijativa bila prihvaćena, Boban bi se praktično vratio u okrilje stranke koja ga je pre nekoliko godina razočarala u meri u kojoj je javno podržao Zorana Milanovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading