"NASTAVITE DA SIJATE I BUDETE PRIMER BUDUĆIM GENERACIJAMA!" Brnabić se obratila ZLATNIM STRELCIMA Zorani Arunović i Damiru Mikecu!

Autor:

Vesti

30.07.2024

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Arunović i Mikec su u finalu u Šaterou bili bolji od turskog para Seval Ilajda Tarhan/Jusuf Dikec

"NASTAVITE DA SIJATE I BUDETE PRIMER BUDUĆIM GENERACIJAMA!" Brnabić se obratila ZLATNIM STRELCIMA Zorani Arunović i Damiru Mikecu!

Foto: Tanjug/AP

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić čestitala je reprezentativcima Srbije u streljaštvu Zorani Arunović i Damiru Mikecu osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu u takmičenju miks parova disciplini vazdušni pištolj 10 metara.

- Čestitam vam na osvojenim zlatnim medaljima na OI u Parizu! Vaša posvećenost, naporan rad i istrajnost inspiracija su svima nama. Ponosni smo na vaše izvanredne uspehe i što dostojno predstavljate našu zemlju na svetskoj sceni. Nastavite da sijate i budete primer budućim generacijama - napisala je Brnabić na instagram nalogu. 

Arunović i Mikec su u finalu u Šaterou bili bolji od turskog para Seval Ilajda Tarhan/Jusuf Dikec rezultatom 16:14, a osvajanjem zlatnog odličja doneli su Srbiji prvu medalju na OI u Parizu.

Ovim povodom se oglasio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić na društvenim mrežama.

Prva zlatna medalja za našu Srbiju snažno je zasijala na olimpijskom nebu @Paris2024! Naši Zorana Arunović i Damir Mikec su najbolji na svetu! Ponosni smo na vaš uspeh, tako se voli Srbija! Bravo, Zorana! Bravo, Damire! - napisao je predsednik Srbije na Instagram profilu.

Njih dvoje su se plasirali u veliko finale u disciplini 10 metara vazdušni pištolj, gde su osvojili zlato protiv odličnog turskog para Seval Ilajda Tarhan i Jusuf Dikec.

Naš dvojac je zauzeo drugo mesto u kvalifikacijama sa 581 krugom, dok su Turci bili najbolji sa 582 kruga. Ova izuzetno mala razlika u rezultatima stvorila je napetu atmosferu pred finalni duel.

BONUS VIDEO


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading