SPORTISTI SU SA PRAVOM ZABRINUTI: Šta ih očekuje u Olimpijskom selu? Australijske teniserke testirale izdržljivost kreveta! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

23.07.2024

07:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hoće li kreveti omogućiti sportistima odmor?

SPORTISTI SU SA PRAVOM ZABRINUTI: Šta ih očekuje u Olimpijskom selu? Australijske teniserke testirale izdržljivost kreveta! (VIDEO)

Foto: Instagram.com/ellenperez95

Dok se odbrojavanje do Olimpijskih igara u Parizu nastavlja, sportisti iz celog sveta su počeli da stižu u grad i smestili su se u svoj smeštaj. Jedna primetna karakteristika njihovog smeštaja je upotreba inovativnih kreveta od kartona, koji su prvi put predstavljeni na Olimpijskim igrama u Tokiju. Ovi kreveti, napravljeni od recikliranog kartona, privukli su pažnju svojim jedinstvenim dizajnom i funkcionalnošću.

Nazvani "antiseks kreveti" zbog navodne nesposobnosti da izdrže bilo kakvu vrstu intimne aktivnosti, kreveti od kartona dugi 2.1 metar imaju nosivost do 200 kilograma. Odluka o korišćenju ovih kreveta ima za cilj da obeshrabri bliski fizički kontakt među sportistima, mera koja je prvobitno implementirana tokom Olimpijskih igara u Tokiju kao odgovor na pandemiju COVID-19. Ova inovacija je izazvala radoznalost i čak podstakla dve australijske teniserke da testiraju izdržljivost kreveta, što pokazuje jedinstvenu prirodu smeštaja u Olimpijskom selu.

Uprkos početnim zabrinutostima u vezi udobnosti, svaki krevet će biti opremljen sa tri jastuka kako bi se poboljšalo iskustvo spavanja. Sportisti će takođe imati opciju da izaberu jastuke prilagođene njihovoj težini putem posebne aplikacije. Ovaj personalizovani dodir pokazuje posvećenost organizatora u obezbeđivanju dobrobiti takmičara tokom njihovog boravka u Olimpijskom selu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daria Saville (@daria_sav)

 

Važno je napomenuti da kreveti od kartona nisu samo funkcionalni već i ekološki prihvatljivi. Dušeci, napravljeni od polietilena, će biti prenamenjeni za proizvodnju plastike nakon Igara, što se uklapa u šire ciljeve održivosti olimpijskog pokreta. Ovaj pristup odražava savesni napor u minimiziranju otpada i maksimiziranju upotrebljivosti materijala korištenih tokom događaja.

Direktor Olimpijskog i Paraolimpijskog sela, izrazio je nadu da će sportisti pronaći krevete udobnim. Ohrabrenje dolazi nakon kritika koje su kreveti doživeli nakon svoje premijere u Tokiju. Australijske teniserke Darija Savil i Elen Perez su dodatno testirale krevete, a svoja iskustva su podelile na društvenim mrežama.

Kao zaključak, uvođenje recikliranih kreveta od kartona u Olimpijsko selo dodaje poseban dodir celokupnom iskustvu za sportiste. Dok se bave potrebom za praktičnim i održivim rešenjima, ovi kreveti takođe ističu jedinstvene izazove i razmatranja uključena u organizovanje globalnog događaja takvog obima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading