DINAMO KIJEV - PARTIZAN: Katastrofa crno-belih, raspodija Dinama!

Autor:

Sport

23.07.2024

21:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan započinje svoju evropsku odiseju.

DINAMO KIJEV - PARTIZAN: Katastrofa crno-belih, raspodija Dinama!

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

DINAMO KIJEV - PARTIZAN 4:1

'40 Šarapenko, Bražko '43 '45+1 Karavaev, '55 Kabajev '22 Saldnja (P)

TOK MEČA:

Drugo poluvreme:

55. MINUT - GOL - 4:1 - KABAJEV! Isplatila se inicijativa Kijevljana. Brza kontra udarac Kabajeva sa ivice šesnaesterca u sam ugao, Jovanović je bio nemoćan

50. minut - Dinamo napada i u nastavku, domaćin okuražen sjajnim finišom prvog poluvremena.

46. minut - Početak drugog dela.

Prvo poluvreme:

45+1. minut - GOL! Karavajev je verovatno centrirao, loptu je zakačio nego od igrača Partizana i tako prevario Jovanovića.

43. minut - GOL! Očajna reakcija čitave defanzive Partizana, Kalulum i Arijaga su se spetljali, a onda je fenomenalno iz prve gađao Bražko i pogodio od stative gol Jovanovića.

41. mintu - GOL! Isplatila se inicijativa Dinama. Mikola Šaparenko je doneo izjednačenje Dinamu, 1:1. Bio je to precizan šut u gornji desni ugao Jovanovićevog gola, posle asistencije Vladislava Kabaeva.

34. minut -  Nova opasna situacija. Jarmolenko je prošao dodao do Kabajeva, ovaj šutira sa ivice šesnaesterca,ali srećom pravo u Jovanovića koji boksuje loptu.

27. minut - Nova šansa za Dinamo i velika sreća za Partizan. Lopta je nezgodno odskočila Jarmolenku, tako da nije lepo mogao da proigra Šaparenka. Šaparenko je dvadesetak sekundi kasnije šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali neprecizno.

22. minut - GOL! Crno-beli su imali penal nakon faula nad Kaluluom. Saldanja je preuzeo odgovornost i doveo Paritzan u vođstvo.

 

18. minut - Odlična šansa za Dinamo. Brza akcija Kijevljana po levoj strani, lopta zavrnuta u šesnaesterac, šutirao je Kabajev, Jovanović brani.

9. minut-  I De Medina je dobio žuti karton nakon prvog starta na utakmici.

4. minut - Ozbiljna prilika za Dinamo. Sve je krenuo od greške Jovanovića, pa i Zahida, da bi na kraju akcije Jarmolenko iz peterca hvatao "makazice", lopta je na sreću crno-belih otišla preko prečke.

2. minut - Saldanja je nakon neopreznog starta, pomalo prestrogo dobio žuti karton.

SASTAVI:

Dinamo: Buščan - Karavahev, Djačuk, Popov, Vivčarenko - Bujalski, Bražko, Šaparenko - Jarmolenko, Kabajev, Vanat

Partizan: Jovanović - De Medina, Marković, Mujakić, Antić - Arijaga, Zahid - Severina, Goh, Kalulu - Saldanja.

Ovaj meč predstavlja važan korak ka ostvarenju crno-belih ambicija u evropskim takmičenjima, a šanse za uspeh bi mogle biti naslutene večeras, pre revanša koji će se odigrati u Beogradu naredne nedelje.

 

Napadač Partizana Nemanja Nikolić neće biti u kombinaciji za tim u večerašnjem duelu sa Dinamom iz Kijeva, zbog suspenzije koju je zaradio prošle godine u susretu sa Nordsjelandom.

 

Utakmica sa Dinamom iz Kijeva nosi sa sobom mnogo pitanja i nepoznanica, ali upravo je to ono što čini evropske utakmice tako uzbudljivim. Pogled unapred o tome kako će se crno-beli snaći u ovom susretu, kao i kakav će biti njihov pristup, pružiće navijačima uvid u mogućnosti Partizana na međunarodnoj sceni. Pobednik ovog dvomeča ide na megdan Glazgov Rendžersu.

Nemački sudija Kristijan Dingert, uz pomoć svojih sunarodnika Kristijana Dica i Nikolasa Kimejera, biće zadužen za održavanje reda na terenu tokom večerašnjeg susreta. Njihovu pravednu i neutralnu ulogu očekuje se da će doprineti fer i korektnoj igri oba tima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading