VAZURA OŠTRO ODGOVORIO UKRAJINCIMA: Tome nema mesta u sportskim takmičenjima

Autor: Republika/A.Đ.

Sport

23.07.2024

19:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dinamo iz Kijeva je izrazio nezadovoljstvo zbog učešća Partizana na turniru u Rusiji.

VAZURA OŠTRO ODGOVORIO UKRAJINCIMA: Tome nema mesta u sportskim takmičenjima

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana su spremni da se suoče sa izazovom u prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, gde će se sastati sa Dinamom iz Kijeva. Međutim, zbog aktuelne situacije u Ukrajini, meč će biti odigran u poljskom Lublinu, stvarajući dodatnu napetost pred ovaj susret.

Dinamo iz Kijeva je izrazio nezadovoljstvo zbog učešća Partizana na turniru u Rusiji tokom pripremnog perioda, gde su se susreli sa CSKA i Dinamom iz Moskve. Ova situacija je dodatno zaoštrila tenzije između klubova, a trener Dinama je dao zapaljivu izjavu najavljujući moguće kontroverze tokom meča.

Republika

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

 

 


Ukrajinski klub je najavio da fudbaleri neće pružiti tradicionalni pozdrav, jer se neće rukovati sa igračima Partizana, kao ni razmeniti klupska obeležja. Ovo potezom stvara dodatnu neizvesnost pred meč, a ostaje da se vidi kako će UEFA reagovati na ove neobične mere, koje predstavljaju nezapamćenu situaciju u evropskom fudbalu.

- Pitamo se samo šta smo mi to uradili Ukrajincima? Čemu možemo da zahvalimo na ovako nesportskom odnosu? Naša država nije odustala od priznanja teritorijalne celovitosti ove zemlje. Moramo uzvratiti pitanjem šta je to Ukrajina učinila povodom NATO agresije na našu zemlju i šta bi mi trebalo da uradimo i kako da im uzvratimo? Zašta se uopšte neko stavlja na pijedestal moralnog sudije i sa njega sudi o srpkim poslovima i ponašanju i drži nam lekcije bez ikakvih argumenata?! Da li su tu agresiju ikada osuduli ili se distancirali od zločina počinjenih nad nama? Zašto se takvo prosudjivanje i presudjivanje širi na sportske terene? Tome nema mesta u sportskim takmičenjima. Srbija se dosledno drži izvan svih ratnih sukoba i uporno propoveda mir - izjavio je Miloš Vazura, generalni direktor FK Partizan.

Sa svim ovim dešavanjima, fudbaleri Partizana su suočeni sa dodatnim izazovom u borbi za plasman u Ligu šampiona. Moraju da zadrže fokus na terenu i pokažu svoju spremnost da se izbore sa svim preprekama, kako bi ostvarili uspeh u evropskim takmičenjima. S obzirom na sve okolnosti, očekuje se veoma uzbudljiv meč i velika borba za svaki gol.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading