PREMINUO BIVŠI KAPITEN ZVEZDE: Crveno-beli zavijeni u crno

Autor:

Sport

23.07.2024

18:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Debitovao je za prvi tim protiv ekipe Ljubljane.

PREMINUO BIVŠI KAPITEN ZVEZDE: Crveno-beli zavijeni u crno

Foto: Pixabay

Sveća

Milivoje Mika Matić, nekadašnji kapiten KK Crvena zvezda, preminuo je u ponedeljak u 87. godini života. Rođen 7. juna 1938. godine u Beogradu, Matić je svoju košarkašku karijeru započeo kao član mlađih kategorija, a već godinu dana kasnije postao je najbolji igrač mlađih selekcija. Njegov talenat nije prošao neprimećen, te ga je Nebojša Popović 1956. godine prebacio u prvi tim Crvene zvezde.

Debitovao je za prvi tim protiv ekipe Ljubljane, postigavši 15 poena. Matić je igrao na mestu beka i tokom narednih deset godina odigrao je 165 utakmica, postigavši impresivnih 954 koševa. Bio je kapiten Crvene zvezde i ostavio je neizbrisiv trag u istoriji kluba.

Nakon završetka igračke karijere, Matić se pridružio stručnom štabu kao klupski lekar i vođa tima. Ostao je uz Crvenu zvezdu do 1976. godine, kada je prešao u Zavod za sportiste na Košutnjaku.

Mika Matić je bio ne samo izuzetan sportista, već i čovek koji je ostavio neizbrisiv trag u istoriji KK Crvena zvezda. Njegova posvećenost klubu i košarci kao sportu ostaje neprocenjiva, a njegovo nasleđe će živeti kroz generacije navijača i ljubitelja košarke.

Uz izraze najdubljeg saučešća porodici Milivoja Mike Matića, KK Crvena zvezda je obavestila javnost da će vreme i mesto sahrane biti saopšteni naknadno. Matić će zauvek biti upamćen kao jedan od najvećih igrača u istoriji kluba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading