VEČERAS SE OTVARAJU "BEČKA VRATA", HLADNI FRONT STIŽE U SRBIJU: Naglo osveženje baciće nas u šok! Evo koji delovi Srbije su prvi na udaru

Autor:

Vesti

23.07.2024

20:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meterolog Ivan Ristić upozorava na naglo zahlađenje koliko večeras!

VEČERAS SE OTVARAJU "BEČKA VRATA", HLADNI FRONT STIŽE U SRBIJU: Naglo osveženje baciće nas u šok! Evo koji delovi Srbije su prvi na udaru

Foto: Printscreen/SEVERE-WEATHER.EU,Shutterstock, freesvg.org

Hronika

Toplotni talas u Srbiji popušta, stiže osveženje

Posle dve sedmice ekstremnih temperatura i upozorenja na visok rizik od toplotnog udara, konačno stiže osveženje u vidu hladnog fronta. Meteorolog Ivan Ristić najavljuje da će se već u sredu, 24. jula, očekivati promena vremena sa severozapada, donoseći naoblačenje, kišu, pljuskove i grmljavinu. Umeren, povremeno pojačan severozapadni vetar takođe će biti prisutan, najavljuje Ristić.

Kiša stiže u ranim jutarnjim časovima

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom zahvatiće prvo severozapad zemlje, a potom se proširiti na celu zemlju tokom dana. Predfrontalne nestabilnosti i pljuskovi se očekuju kasno popodne i večeras, a već rano ujutru, oko pet-šest-sedam sati, kiša će stići i do Beograda. Temperatura vazduha će biti u padu, sa najnižom prognoziranom temperaturom od 24-25 stepeni Celzijusa, do maksimalno 30 stepeni u delu Vojvodine gde neće biti padavina.

Nestabilno vreme trajaće oko tri dana

Nakon hladnog fronta, očekuje se nestabilno vreme sa nižom temperaturom koje će trajati oko tri dana, nakon čega se ponovo očekuje porast temperature. Meteorolog najavljuje da će već u subotu doći do porasta temperatura preko 30 stepeni Celzijusa, a najtoplije će biti u ponedeljak, sa temperaturama preko 35-37 stepeni.

Očekuje se ponovni porast temperatura

Meteorolog Goran Mihajlović takođe najavljuje promenu vremena uz pad temperature i padavine. Nakon kratkotrajnog osveženja, očekuje se ponovni porast temperatura, najavljujući tropske dane već od početka naredne sedmice.

Uslovi za nepogode i intenzivne pljuskove

Mihajlović ističe da će osveženje doneti i češću pojavu intenzivnih kratkotrajnih pljuskova, grmljavine, a ponegde čak i grad. Upozorava da će postojati uslovi za intenzivne pljuskove, pojavu grada i olujni vetar u zoni pljuska, posebno u sredu i četvrtak. Hidrometeorološki zavod će izdavati upozorenja za potencijalne nepogode, ističe Mihajlović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading