OVA ODLUKA FIBA MOŽE NAŠKODITI SRBIJI: Bivša NBA zvezda bi mogla da zaigra za Južni Sudan!

Autor:

Sport

21.07.2024

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo bi bio problem za ''orlove''.

OVA ODLUKA FIBA MOŽE NAŠKODITI SRBIJI: Bivša NBA zvezda bi mogla da zaigra za Južni Sudan!

Foto: Profimedia

Ton Mejker, nekadašnji reprezentativac Australije i bivši dugogodišnji NBA as, izrazio je želju da promeni reprezentativni dres i predstavlja državu svog rođenja, Južni Sudan. Međutim, ova promena nije tako jednostavna, jer je potrebno odobrenje FIBA-e. Konačna odluka će biti doneta sutra, a rok za odluku se približava.

Foto: Profimedia

Ton Mejker

Prema članu 3-22 Internog pravilnika FIBA, prelazak iz jedne zemlje u drugu može biti dozvoljen ako je to "u interesu razvoja košarke" u novoj zemlji. Očekuje se da će ova odredba biti ključni faktor u odluci FIBA o Mejkerovoj želji da promeni reprezentaciju.

- Očekujući konačnu odluku FIBA-e u ponedeljak, držim palčeve za moj apel da dobijem odobrenje da igram za Južni Sudan. Bilo bi to ostvarenje sna - napisao je Mejker na društvenim mrežama nakon što je Južni Sudan tesno izgubio od SAD-a u Londonu (100 -101).

Mejker (27) nikada nije predstavljao reprezentaciju Australije na nekom velikom takmičenju. Njegov košarkaški put obuhvata dva nastupa za Kengure u azijskim kvalifikacijama za SP 2019, šest utakmica na Azijskom kupu 2022, i učešće u još tri meča u Azijskim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023.

Izvučen kao deseti pik na NBA draftu 2016. godine od strane Milvoki Baksa, Mejker je proveo tri godine igrajući za ovaj tim pre nego što je trejdovan u Detroit, pa zatim u Klivlend. Ukupno je odigrao 263 utakmice u najjačem košarkaškom takmičenju, postižući u proseku 4,6 poena. Trenutno, Mejker igra za libanski klub Al Rijadi Bejrut.

Očekuje se da će FIBA doneti odluku u vezi sa Mejkerovim zahtevom, koja će imati značajan uticaj na njegovu budućnost u međunarodnoj košarci. Svi ljubitelji sporta sa nestrpljenjem iščekuju ishod ove situacije, dok Mejker ostaje predan svom cilju da promeni reprezentaciju i ostvari svoj san.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading