NOVAK NE DOLAZI U BEOGRAD? Nakon osvojenog zlata, dobio je poziv koji se ne odbija - u ovom delu sveta ga nestrpljivo očekuju!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

07.08.2024

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tražen je.

NOVAK NE DOLAZI U BEOGRAD? Nakon osvojenog zlata, dobio je poziv koji se ne odbija - u ovom delu sveta ga nestrpljivo očekuju!

Foto: Instagram.com/oksrbije

Novak Đoković, najbolji teniser u istoriji belog sporta, a verovatno i jedan od najvećih sportista koje je ova planeta ikada iznedrila, na Olimpijskim igrama u Parizu je stigao do trofeja koji mu je jedini nedostajao u prebogatoj karijeri.

Osvajanjem zlatne olimpijske medalje stigao je i do "karijernog slema", istovremeno oborivši niz rekorda koji će teško biti dostižni u budućnosti.

Ostaće upamćeno da je najsjajnje odličje Đoković osvojio bez izgubljenog seta, čime je postao prvi teniser kome je to pošlo za rukom još od sada već davne 1988. godine kada se tenis vratio u olimpijsku porodicu sportova, a nakon što je prošetao podno Ajfelove kule sa zlatnom medaljom na grudima i ogrnut srpskom zastavom, Novak dobija pozive sa svih svetskih meridijana, a svakako jedna od najzanimljivijih stigla je i iz Južne Amerike gde najbolji teniser u istoriji ovog sporta očigledno ima veliki broj fanova.

Puten Instagram stranice "djokovicfanchile", Novaku je stigla poruka iz Južne Amerike:

- Mi te čekamo. Ovde u Čileu i Latinskoj Americi postoji veliki broj navijača koji te očekuju i koji žele da te upoznaju.

 

 

Ostaje da se vidi gde će se đoković prvo pojaviti. Navijači i poptovaoci njegovog lika i dela nestrpljivo ga očekuju u srpskoj prestonici, a kasnije... S obzirom da se dobro zna da Novak rado izlazi u susret navijačima, zasigurno će se uskoro otisnuti i put Južne Amerike na zadovoljstvo svih navijača koje ima u tom delu sveta.

Da podsetimo, Novak Đoković je do najsjajnijeg olimpisjkog odličja stigao sa šest pobeda u isto toliko odigranih mečeva tokom kojih protivnicima nije prepustio niti jedan set.

1. kolo: Metju Ebden (Australija) 2:0 (6:0, 6:1)

2. kolo: Rafael Nadal (Španija) 2:0 (6:1, 6:4),

3. kolo: Dominik Kepfer (Nemačka) 2:0 (7:5, 6:3)

Četvrtfinale: Stefanos Cicipas (Grčka) 2:0 (6:3, 7:6)

Polufinale: Lorenco Museti (Italija) 2:0 (6:4, 6:2)

Finale: Karlos Alkaraz (Španija) 2:0 (7:6, 7:6)

Sva dešavanja s Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading