"DA NA NAJBOLJI NAČIN ZAPOČNEMO EVROPSKU PRIČU": Neka Stari kontinent upozna "Đavole"!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

24.07.2024

15:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vreme je da se ispišu nove stranice klupske istorije.

"DA NA NAJBOLJI NAČIN ZAPOČNEMO EVROPSKU PRIČU": Neka Stari kontinent upozna "Đavole"!

Foto: star sport

Fudbalski klub Radnički 1923 iz Kragujevca sprema se za istorijski događaj - premijerni nastup u Evropi.

U drugom kolu kvalifikacija za UEFA Ligu Konferencija, ekipa će se suprotstaviti crnogorskom Mornaru iz Bara, a meč će se odigrati u Leskovcu, na novoizgrađenom velelepnom Gradskom stadinu Dubočica.

Trener Kragujevčana, Feđa Dudić, izrazio je optimizam uoči predstojeće utakmice:

- Očekujem da igramo našu prepoznatljivu igru, po kojoj smo bili poznati prošle sezone. Nismo slučajno izborili ove kvalifikacije i to želimo i na terenu da pokažemo - istakao je strateg Kragujevčana u razgovoru za "Sport klub".

Republika

Foto: Starsport

"Đavoli" će biti na visini zadatka

 

Dudić je istakao da ekipa želi da se iskupi za poraz od Železničara u prvom kolu Superlige Srbije,  ističući da nisu uspeli da iskoriste svoje šanse i da su napravili suviše grešaka. Ova utakmica protiv Mornara pruža priliku za popravni i početak evropske avanture na najbolji mogući način.

- Očekujem da igramo našu dobru prepoznatljivu igru, po kojoj smo bili poznati prošle sezone. U prvom kolu superligaškog karavana smo kiksnuli i izgubili od Železničara. Nismo znali da iskoristimo neke svoje šanse, grešili smo bez veze i na kraju je protivnik slavio. Sada želimo da se iskupimo za to i počnemo na najbolji mogući način našu evropsku priču. Nismo slučajno izborili ove kvalifikacije i to želimo i na terenu da pokažemo.

Klub je organizovao prevoz za navijače koji žele da podrže ekipu u Leskovcu. Besplatan prevoz je obezbeđen za sve zainteresovane navijače, uz uslov da imaju kupljenu kartu za meč. Trener Dudić ističe važnost podrške navijača i poziva ih da dođu u što većem broju kako bi stvorili ambijent dostojan istorijske utakmice.

Premijerni meč kragujevačkog Radničkog 1923 u Evro kupovima na programu je u četvrtak 25. jula sa početkom od 20 časova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading