MINISTAR GAŠIĆ POSETIO PRIPADNIKE VOJSKE SRBIJE NA ADIMINISTRATIVNOJ GRANICI: Vojnike očekuju još bolji uslovi u Kopnenoj zoni bezbednosti!

Autor:

Vesti

24.07.2024

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gašić je poručio da narod ima poverenje u svoju vojsku!

MINISTAR GAŠIĆ POSETIO PRIPADNIKE VOJSKE SRBIJE NA ADIMINISTRATIVNOJ GRANICI: Vojnike očekuju još bolji uslovi u Kopnenoj zoni bezbednosti!

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Najpre pripadnike vojske u bazama "Debela glava" i "Ornica", pa multifunkcionalni strelišni kompleks "Vrtogoš"

Ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su danas pripadnike Vojske Srbije angažovane na zadacima obezbeđenja administrativne linije sa Kosovom i Metohijom i kontrole Kopnene zone bezbednosti.

Ministar Gašić i general Mojsilović najpre su obišli pripadnike vojske u bazama "Debela glava" i "Ornica" gde su ih komandiri baza upoznali sa organizacijom života i rada u bazama i gde su se uverili u osposobljenost i motivisanost naših pripadnika za realizaciju zadataka u Kopnenoj zoni bezbednosti. Nakon toga, obišli su multifunkcionalni strelišni kompleks "Vrtogoš" namenjen za individualnu i kolektivnu vatrenu obuku.

Ministar Gašić je zahvalio svim pripadnicima Vojske Srbije na velikom zalaganju i požrtvovanosti u obavljanju zadataka u Kopnenoj zoni bezbednosti.

- Želim da zahvalim pripadnicima vojske što u složenim uslovima i svim vremenskim prilikama danonoćno obavljaju sve zadatke koji su pred njima postavljeni. Pripadnici Vojske Srbije svojim odgovornim radom i zalaganjem, a iznad svega svojim patriotizmom, daju pun doprinos bezbednosti svih naših građana u ovom delu naše zemlje - istakao je ministar odbrane.

Ministar Gašić naglasio je da su građani ponosni i da imaju veliko poverenje u Vojsku Srbije koja predstavlja faktor mira i stabilnosti.

- Današnji obilazak baza "Debela glava" i "Ornica" bila je odlična prilika da se uverim da pripadnici vojske stručno i odgovorno izvršavaju zadatke obezbeđenja administrativne linije i kontrole Kopnene zone bezbednosti. Hvala im na tome što daleko od svojih porodica uspevaju da iskažu svoju brigu za otadžbinu i čuvaju mir svih građana naše zemlje - rekao je ministar Gašić.

Tokom današnjeg obilaska ministar Gašić i general Mojsilović razgovarali su sa vojnicima o zadacima koje obavljaju duž administrativne linije sa Kosovom i Metohijom, a bilo je reči i o uslovima života i rada.

Ministru odbrane predočeno je i stanje objekata infrastrukture i istaknuto da će biti preduzete mere na unapređenju uslova za boravak i rad pripadnika Vojske Srbije na bazama i posednutim objektima u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading