OI 2024, 16. DAN: Došli, videli i ostalo im je da pobede - balkanski klasik za najsjajnije odličje!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

11.08.2024

06:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve što je lepo ima kraj, pa tako i svetska sportska smotra.

OI 2024, 16. DAN: Došli, videli i ostalo im je da pobede - balkanski klasik za najsjajnije odličje!

Foto: Instagram.com/waterpolo_serbia

Pretposlednji olimpisjki takmičarski dan doneo je Srbiji veliko slavlje, s obzirom da su naši košarkaši rezultatom 93:83 savladali savladali selekciju Nemačke, čime su zvaničnom svetskom šampionu vratili za poraz u Manili i prigrlili su bronzanu medalju koja sija kao zlato.

Od početka meča naši košarkaši su imali prednost. Već u prvoj četvrtini su stigli do devet poena prednosti, koja je uz manje, ili veće oscilacije sačuvana do samog kraja.

Imala je Srbija tokom meča i 19 poena prednosti, ali i povremeni usponi Nemaca nisu dozvoljeni i apsolutno bolji tim je slavio i osvojio bronzu koja sija zlatnim sjajem.

Najefikasniji u našojekipi bili su Nikola Jokić i Vasa Micić sa po 19 postignutih poena, dok je tri poena manje zabeležio Bogdan Bogdanović.

U poraženoj ekipi istakao se Franc Vagner sa 18 poena.

Poslednjeg takmiačrakog dana Srbija će prigrliti još jedno olimpijsko odličje, a kojeg će ono biti sjaja odlučiće naši vaterpolisti koji će se sa početkom od 14 časova u "balkanskom klasiku" sastati sa reprezentacijom Hrvatske.

Foto: Instagram.com/waterpolo_serbia

Pohod na zlato - vaterpolosti Srbije

 

- OI 2024, 16. dan:

Vaterpolo, finale: Srbija - Hrvatska; 14 časova

Da podsetimo, nakon trijumfa u polufinalu nad reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Držana, sjajni Nikola Dedović je izjavio:

- Najbitnije je da smo odigrali smireno, krenuli smo dosta tvrdo. Najbitnije da smo bili koncentrisani na nas, imamo još jedan korak. Trudićemo se da se oporavimo i sledeća utakmica prekosutra finale, čekamo da vidimo ko će nam biti protivnik. Ta odbrana je najbitnija stvar kod nas, odatle crpimo svu snagu i prenosimo u napadu. Pripremamo se polako, za sve što nam predstoji. Srećan sam što smo pobedili.

 

 

O finalnm meču sa velikim rivalom je istakao:

- Nemam želju, uvek govorim da, ako hoćeš da budeš šampion, moraš da pobediš svakoga. Nikada ne kalkulišemo, ko nam dođe – došao je. Znamo šta je krajnji cilj.

Sva dešavanja sa Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

BONUS VIDEO;

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading