"OVAKO ULAZIMO U ANARHIJU" Oglasio se i gradonačenik Šapić!

Autor:

Vesti

11.08.2024

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je oštro osudio ponašanje demonstranata.

"OVAKO ULAZIMO U ANARHIJU" Oglasio se i gradonačenik Šapić!

Foto: beoinfo.rs

Povodom protesta po celom Beogradu se oglasio i gradonačenik prestonice Aleksandar Šapić. On je oštro osudio ponašanje demonstranata.

- Govorio sam i ranije, kada mnogi i iz vladajuće većine nisu bili za intervenisanje kad se blokiraju saobraćajnice i ugrožava funkcionisanje grada, da to ne sme da se dozvoli, jer time se ulazi u anarhiju. Ponoviću i sada. Očekujem da policija održi javni red i mir i da je jedno protestvovati, a potpuno nešto drugo remetiti svakodnevni život i blokirati vitalne saobraćajnice. Osuđujem svaku vrstu blokade saobraćajnica u našem gradu i maltretiranje Beograđana - rekao je Šapić.

Da podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je pripadnicima Ministarstva unutrašniih poslova Republike Srbije da identifikuju sva lica koja su sinoć na mostu Gazela, kako se sumnja, izvršila  krivično delo Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu iz clana 344a Krivičnog zakonika i da protiv njih podnesu krivične prijave. 

Jednom licu koje je učestvovalo u izvršenju pomenutog krivičnog dela odredjeno je zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti privedeno u Više javno tužilaštvo na saslušanje. 

Postoje osnovi sumnje da je vozač motornog vozila nakon sudara na mostu Gazela napadnut i pretučen od strane nekolicine učesnika protesta protiv iskopavanja litijuma, organizovanog u centru Beograda, koji su se nakon protesta kretali kolovozom  mosta Gazela.

Takodje, Prvom i Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu dat je nalog da u saradnji sa policijom identifikuju učinioce krivičnog dela Ugrožavanje javnog saobraćaja opasnom radnjom i opasnim sredstvom iz člana 290. Krivičnog zakonika.

Postoje osnovi sumnje da su lica koja su se nakon pomenutog protesta, kretala mostom Gazela, izazvala saobraćajnu nezgodu u kojoj je došlo do materijalne štete i prekida saobraćaja.                       

Sva lica koja su blokirala međunarodnu železničku prugu na različitim lokacijama biće identifikovana i procesuirana zbog krivičnog dela iz člana 290 Krivičnog zakonika od strane nadležnog tužilaštva i policije.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading