ŠOKANTNA ODLUKA: Slede velike promene - Olimpijske igre kakve poznajemo, odlaze u istoriju!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

11.08.2024

07:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluka koja će izazvati velike probleme.

ŠOKANTNA ODLUKA: Slede velike promene - Olimpijske igre kakve poznajemo, odlaze u istoriju!

Foto: Instagram.com/downtown_la

Olimpijske igre 2024 u Parizu danas će biti okončane. I dok tek predstoji sumiranje utisaka, organizatori naredne svetske sportske smotre, najavljuju tektonske promene koje će se dogoditi u Los Anđelesu za četiri godine.

Sa završetkom Igara u Parizu u nedelju, već se razmišlja o narednoj sportskoj manifestaciji na zapadnoj obali Sjedinjenih Američkih Država za četiri godine. Raspored takmičenja u Los Anđelesu doživeće velike promene koje će u velikoj meri uticati kako na same sportiste, tako i na navijače.

Plivanje i atletika, glavni događaji za mnoge navijače, trebalo bi da zamene mesta. Umesto da se plivanje održava u prvoj polovini Igara, a atletika u drugoj, ovi sportovi će zameniti mesta. 

Takođe treba napomenuti da će se naradna svetska sportka smotra održati dve nedelje ranije u onosu na igre u francuskoj prestonici, od 14. do 30. jula što će predstavljati veliki problem za teniski turnir, kao i za fudbalere.

Teniske zvezde možda će morati da donesu bolnu odluku da li će se takmičiti na Vimbldonu, ili Olimpijadi. Turnir na travi tradicionalno se održava u prvoj polovini jula i teško je verovati da bi tradicionalni Britanci pristali da se pomeri termin održavanja najprestižnijeg teniskog turnira na planeti.

Kada je reč o fudbalu, EVRO 2028 održava se u periodu od 9. juna do 9. jula što će takođe uticati na pojedine fudbalere da se nađu na obe navedene sportske manifestacije, a iste godine na programu je i Kopa Amerika za koju još uvek nije preciziran termin održavanja.

Foto: Instagram.com/olympic

OI 2024 su poslednje koje su održane prema ustaljenoj tradiciji

 

Kako prenosi AP zamena atletike i plivanja je neophodna, jer će stadion u Los Anđelesu (na kome će se održavati atletika) i "stadion SoFi" (gde će biti izgrađena privremena arena od 38.000 mesta za plivanje) obe biti domaćini otvaranja i zatvaranja ceremonija. Plivačka takmičenja su prvobitno trebalo da se održe na bejzbol stadionu na Univerzitetu Južne Kalifornije. Međutim, taj plan je na kraju proglašen neizvodljivim, što je dovelo do promene lokacije na "SoFi stadion".

U međuvremenu, predsednik Svetske atletike, Sebastijan Kou, podržao je plan da se ovaj sport premesti na početak Igara. On je rekao:

- Radujemo se podršci ovoj vizionarskoj promeni rasporeda za LA28. Ova promena naglašava našu posvećenost inovacijama u atletici i podizanju globalnog profila naših sportista.

Iako se čini da je do narednih Olimpijskih igara ostalo mnogo vremena, period od četiri godine će brzo proći, a ostaje da vidimo kako će navedene promene uticati i na druge sportske manifetacije koje su zakazane za leto 2028. godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading