"ORGANIZATORE OVE BLOKADE TUŽIĆEMO ZA NAKNADU ŠTETE" Ministar Vesić na "Prokopu"! (FOTO)

Autor:

Vesti

11.08.2024

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goran Vesić se oglasio na svom Instagram profilu.

"ORGANIZATORE OVE BLOKADE TUŽIĆEMO ZA NAKNADU ŠTETE" Ministar Vesić na "Prokopu"! (FOTO)

Foto: Printscreen/Instagram/vesicg

Povodom protesta koji je sinoć stigao do železničke stanice "Prokop" se oglasio i ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Goran Vesić.

- Jutros sam sa direktorom Srbijavoza Ivanom Bulajićem obišao železničku stanicu Prokop. Redovan železnički saobraćaj je uspostavljen u 06.45 sati. U 07.15 sati u Prokop je ušao prvi voz iz Batajnice. Sve građanke i građani koji su danas nameravali da putuju sa ove stanice, a njih je oko deset hiljada, koristeći 60 polazaka vozova, mogu to slobodno da učine. U međuvremenu popisaćemo štetu koja je napravljena kao i štetu koja je nastala otkazivanjem polazaka vozova zbog blokade železničkih stanica Prokop i Novi Beograd od strane huligana. Organizatore ove blokade tužićemo za naknadu štete - napisao je ministar Goran Vesić!

 

 

Da podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je pripadnicima Ministarstva unutrašniih poslova Republike Srbije da identifikuju sva lica koja su sinoć na mostu Gazela, kako se sumnja, izvršila  krivično delo Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu iz clana 344a Krivičnog zakonika i da protiv njih podnesu krivične prijave. 

Jednom licu koje je učestvovalo u izvršenju pomenutog krivičnog dela odredjeno je zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti privedeno u Više javno tužilaštvo na saslušanje. 

Postoje osnovi sumnje da je vozač motornog vozila nakon sudara na mostu Gazela napadnut i pretučen od strane nekolicine učesnika protesta protiv iskopavanja litijuma, organizovanog u centru Beograda, koji su se nakon protesta kretali kolovozom  mosta Gazela.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading