PROEMENA! Od sutra novi kurs evra!

Autor:

Biznis

07.08.2024

17:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dinar je u odnosu na evro isti kao pre mesec dana, na godišnjem nivou biće jači za 0,2 odsto, a od početka godine za 0,1 odsto.

PROEMENA! Od sutra novi kurs evra!

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Zvanični srednji kurs dinara za evro iznosiće sutra, 8 avgusta, 117,0245 dinara, što je neznatna promena u odnosu na sredu, objavila je Narodna banka Srbije.

Dinar je u odnosu na evro isti kao pre mesec dana, na godišnjem nivou biće jači za 0,2 odsto, a od početka godine za 0,1 odsto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru u sredu je jači za 0,1 odsto i iznosi 107,1751 dinara za dolar.

Kurs dinara prema dolaru jači je za 0,8 odsto nego pre mesec dana, na godišnjem nivou slabiji je za 0,5 odsto, a od početka godine za 1,2 odsto.

Podsećamo, Narodna banka Srbije najavila je ograničenje za banke, odnosno kamate na kredite i dozvoljeni minus, koji je u našoj zemlji prilično skup. Dobre vesti za korisnike stambenih kredita kojima su rate ograničene do kraja 2024. godine

Iz Narodne banke Srbije (NBS) objasnili su šta tačno to podrazumeva. Naime, kako ističu, izmenama je predviđeno ograničenje kamatnih stopa na kredite, kartice i dozvoljeno prekoračenje.

Predviđa se smanjenje dokumentacije i kvalitetnije predstavljanje usluga korisnicima, a mere će obradovati korisnike stambenih kredita, kojima su kamate ograničene do kraja 2024.

Guverner Jorgovanka Tabaković je to najavila na poslednjoj sednici Skupštine Srbije  i kazala da će ograničavanje kamata biti predviđeno Predlogom izmena Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga, koje će parlamentu biti dostavljene na jesen.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading