"DAN D": Srpski klubovi saznaju imena rivala u Evro kupovima! Ko sve stoji na putu Zvezdi, TSC-u, Partizanu i Vojvodini?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

05.08.2024

08:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostaje nada u bolja ostvarenja na terenu.

"DAN D": Srpski klubovi saznaju imena rivala u Evro kupovima! Ko sve stoji na putu Zvezdi, TSC-u, Partizanu i Vojvodini?

Foto: Tanjug/AP/Starsport/Ilustracija

Crvena zvezda na žrebu za Ligu šampiona

U senci Olimpijskih igara u Parizu danas će se obaviti žreb za plej-of fazu evropskih fudbalskih klupskih takmičenja, a ime potencijalnog rivala saznaće Crvena zvezda u Ligi šampiona, TSC i Partizan u Ligi Evrope, kao i novosadska Vojvodina u okviru Lige konferencija.

Na početku aktuelne 2024/25 sezone srpski klubovi su nastavili sa katastrofalnim rezultatima koji su započeti u prethodnoj takmičarskoj godini. U do sada odigranih šest mečeva jedino je kragujevački Radnički 1923 uspeo da zabeleži minimalni trijumf nad Mornarom iz Bara, ali su "đavoli" poklekli u revanšu gde su u Podgovici nakon izvođenja jedanaesteraca morali da se oproste od Evrope već na prvoj stepenici.

Partizan je u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona doživeo pravi debakl u duelu sa kijevskim Dinamom. Nakon 2:6 na gostovanju, ukrajinski vicešampion je slavio sa 3:0 i u Humskoj ostavivši crno-bele u velikim problemima.

Novosadska Vojvodina se hrabro borila protiv amsterdamskog Ajaksa. Nesrećno su novosadski crveno-beli poraženi na gostovanju (0:1), ali je slavni Ajaks i u Srbiji pokazao kvalitet, zabeleživši pobedu od 3:1.

Prvi put u žrebuu aktuelnoj sezoni naćiće se šampion Crvena zvezda, kao i TSC iz Bačke Topole.

Foto: Starsport

Nestrpljivo se očekuje ime prvog evropskog rivala

 

Sedmostruki uzastopni šampion Srbije žrebom koji počinje tačno u podne saznaće ime rivala koji joj stoji na putu plasmana u grupnu fazu takmičenja. Potencijalni rivali su istanbulski Galatasaraj, kao i pobednici dvomeča u kojima se sastaju Karabag - Ludogorec, Slovan Bratislava - APOEL, Bodo/Glimt - Jagelonija i Sparta Prag - FCSB.

Pred ekipom iz Bačke Topole je pakleni put do Lige Evrope. TSC neće biti povlašćen u žrebu, a za protivnika moje dobiti Anderleht, LASK, pobednike duela Ajaks - Panatinaikos, Braga - Servet, Makabi Tel Aviv – Panevežis, Molde – Serkl Briž, Viktorja Plzenj- Krivbas, kao i poraženi tim u duelima Ludogorec -  Karabag, Midtjiland - Ferencvaroš, Malme – PAOK, APOEL - Slovan Bratislava

Beogradski Partizan će se danas dva puta naći u žrebu. Ukoliko savladau švajcarski Lugano, u okviru Lige Evrope za protivnika će u plej-ofu imati neka od velikih imena evropskog fudbala, ali i neke od rivala protv kojih će biti apsolutni favoriti.

Republika

Foto: Starsport

Vicešampion se obrukao u duelu sa Ukrajincima

 

Ukoliko ne savladaju Švajcarce, Partizan će se preseliti u Ligu konferencija, gde će se u žrebu naći sa novosadskom Vojvodinom. Obe ekipe neće imati status povlašćenih i za protivnike mogu dobiti Čelsi, Kopenhagen – Banjik Ostrava, Gent – Silkeborg, Fiorentina, Betis, Istanbul Bašakšehir – Iberija Tbilisi, Kluž - Makabi Petah Tikva, Šerif - Olimpija Ljubljana, Legija Varšava – Brondbi, Hajdenhajm, Hapoel Ber Ševa – Mlada Boleslav, Jurgorden - Ilves, Lans, Omonija - Fehervar, Vitorija - Cirih, Astana  Korvinuk, AEK - Noa, kao i poražene u duelima Trabzon - Rapid i Serkl Briž - Molde.

Srpska sportska javnost sa nestrpljenjem očekuje današnji žreb.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading