NADAL LIJE SUZE! Novak SRUŠIO još jedan Rafin rekord!

Autor:

Sport

12.08.2024

23:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovome se Španac nije nadao.

NADAL LIJE SUZE! Novak SRUŠIO još jedan Rafin rekord!

Foto: Profimedia

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je ovog leta osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, čime je upotpunio svoju impresivnu karijeru.

Iako su postojali oni koji su osporavaju njegov status kao najboljeg tenisera svih vremena, Đoković je uspeo da izjednači rekord po broju nedelja provedenih na vrhu ATP liste sa Rafaelom Nadalom, što bi moglo promeniti mišljenje skeptika.

Naime, rekorder po broju Grend slem titula je izjednačio rekord Rafaela Nadala kada su u pitanju nedelje provedenih u Top 2 na ATP listi, sa impresivnih 596 sedmica. Ovaj podatak jasno pokazuje Đokovićevu konstantnu dominaciju u svetu "belog sporta". Sa 24 Grend slem trofeja i zlatnom medaljom sa Igara u Parizu, olimpijski šampion je potvrdio da i dalje može da se bori za najveće pehare u tenisu.

 

 

Đoković sada drži rekord po broju nedelja kao broj 1 svetskog tenisa, ali i najviše nedelja u Top 2 i Top 3, što dodatno potvrđuje njegovu izuzetnu karijeru i vodeću poziciju u svetu tenisa.

Inače, Nole je na dočeku ispred gradske Skupštine dočekan ovacijama gotovo 50.000 okupljenih Beograđana, koji su mu zdušno skandirali ime kada se pojavio na terasi legendarnog balkona.

- Hvala svima što ste došli, ovo je neverovatno. Ja sam imao tu čast i zadovoljstvo da budem na ovom posebnom mestu više puta. Svaki put me sve više iznenađujete, svaki put sve više inspirišete svakog od nas koji smo ovde na terasi. Mislim da niste svesni koliko nam dajete snage i podstreka. Ovo je najbolji osećaj koji sportista i Srbija može da doživi. Hvala vam, živela Srbija! - rekao je Novak na dočeku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading