TENISKI KLASIK NAKON DUŽEG VREMENA: Evo kada su poslednji put igrali Nole i Rafa, a ON je dobio taj susret!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spektakl u Parizu.

TENISKI KLASIK NAKON DUŽEG VREMENA: Evo kada su poslednji put igrali Nole i Rafa, a ON je dobio taj susret!

Foto: Profimedia

Publika u Parizu na FIlip Šatrije stadionu ima priliku da uživa i gleda verovatno poslednji put teniski klasik između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala. Drugo kolo Olimpijskih igara spojilo je legendarne tenisere koji su obeležili zlatnu eru belog sporta. Navijačima je nedostajao ovaj orkšaj, pošto su se poslednji put Nole i Rafa sastali 2022. godine.

Bilo je to četvrtfinale Rolan Garosa, a duel je pripao Špancu 3:1. Ovo je za Novaka motiv više da mu vrati za taj poraz, tako da će se sve prštati u ''gradu svetlosti''. Takođe, njih dvojica se nikada nisu sastajali prve četvrtfinala nekog takmičenja. Njihovo rivalstvo započelo je na proleće 2006. godine, kada su se sastali u četvrtfinalu Rolan Garosa. Tada je Nadal osvojio prva dva seta, nakon čega je Đoković morao da preda meč zbog povrede.

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković i Rafael Nadal

Đoković i Nadal su do sada odigrali 59 mečeva, što ovaj duel čini najigranijim u istoriji tenisa. Srbin trenutno vodi sa 30:29 u pobedama, ali svaki njihov susret nosi posebnu draž i tenziju. Ovaj meč bi mogao da označi kraj ere velike trojke, koju je činio još i Rodžer Federer, što dodatno povećava značaj ove sportske borbe.

Za Novaka Đokovića, ovo je prilika da se domogne olimpijskog zlata, koje nedostaje u njegovoj bogatoj karijeri. Do sada, jedina medalja koju je osvojio na Olimpijskim igrama je bronza, koju je osvojio 2008. godine u Pekingu. Ovo je ujedno i jedina medalja koju je Đoković osvojio na Olimpijskim igrama, a on žarko želi da dopuni svoju kolekciju olimpijskim zlatom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading