UHAPŠENE ČETIRI OSOBE ZBOG KRIJUMČARENJA LJUDI: Policija u kombiju pronašla čak 28 iregularnih migranata!

Autor:

Hronika

29.07.2024

16:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičenima je određeno zadržavanje.

UHAPŠENE ČETIRI OSOBE ZBOG KRIJUMČARENJA LJUDI: Policija u kombiju pronašla čak 28 iregularnih migranata!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić, Hippopx

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirotu i Regionalnog centra granične policije prema Bugarskoj, u dve odvojene akcije, uhapsili su četiri osobe, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Policija je kod Pirota, u kombiju „mercedes“ kojim je upravljao turski državljanin O. S. (1991) pronašla 28 iregularnih migranata.

V. T. (1988) i O. A. (1988), takođe turski državljani, sumnjiče se da su se „opelom“ kretali ispred kombija kako bi O. S. obavestili ukoliko naiđu na policijsku patrolu.

U drugoj akciji, policija je kod Pirota, u „pežou 807“ austrijskih registarskih oznaka, kojim je upravljao A. F. (1975) iz okoline Preševa pronašla 24 iregularna migranta.

Četvorici osumnjičenih je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Pirotu.

Da podsetimo, pre samo desetak dana takođe je došlo do hapšenja zbog krijumčarenja ljudi.

Naime, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u nastavku sprovođenja aktivnosti na suzbijanju iregularnih migracija, u dve odvojene akcije, uhapsili su dva strana državljana i pronašli 14 iregularnih migranata.

Na području Tresetišta, policija je zatekla tridesetrogodišnjeg državljanina Gruzije koji je upravljao ,,krajslerom'' beogradskih registarskih oznaka, dok je daljim pregledom u vozilu zatečeno osam turskih državljana, četiri državljanina Sirije i dva državljanina Iraka, koji su, kako se sumnja, uz novčanu naknadu trebali biti prevezeni do državne granice sa Mađarskom, a potom da je ilegalno pređu.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Subotici. Iregularnim migrantima izrečena je mera otkaza boravka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading