OVE ZEMLJE PROIZVODE NAJVIŠE NBA IGRAČA: Iznenadićete se na kom se mestu nalazi Srbija!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

29.07.2024

13:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najjača košarkaška liga na svetu sve je brojnija stranim košarkašima.

OVE ZEMLJE PROIZVODE NAJVIŠE NBA IGRAČA: Iznenadićete se na kom se mestu nalazi Srbija!

Foto: www.profimedia.rs

Košarkaška reprezentacija Srbije odigrala je svoj prvi meč na turniru u okviru Olimpijskih igara u Parizu. Izabranici selektora Svetislava Pešića sastali su se sa ekipom Sjedinjnih Američkih Država i prema očekivanju drim-tim je slavio rezultatom 110:84.

I pored poraza u redovima "orlova" nema razloga za nezadovoljstvo. Srpski košarkaši su veći deo meča bili u egalu, ali je na kraju, moramo priznati, bolji tim slavio.

Duel dve verovatno najbolje svetske košarkaške reprezentacije doveo je i do razmišljanja koliko stranih košarkaša uopšte nastupa u američkoj NBA ligi, tj. koja zemlja "proizvodi" najviše igrača za najbolju košarkašku ligu na planeti.

Prema očekivanju Kanađana ima najviše u NBA ligi, a zatim slede Francuzi, Nemci, Australijnci i Brazilci čime se završava spisak zemalja sa najbrojnijim igračima u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Interesantno je da se na šestoj poziciji nalazi Hrvatska, a da su Španci po brojnosti tek sedmoplasirani.

Foto: www.profimedia.rs

Nikola Topić - NBA draft 2024

 

- Lista zemalja sa najviše košarkaša u NBA ligi:

1. Kanada

2. Francuska

3. Nemačka

4. Australija

5. Brazil

6. Hrvatska

7. Španija

8. Argentina

9. Senegal

10. Litvanija

kao što se vidi na navedenoj listi Srbij nema. Zemlja koja je iznedrila najboljeg košarkaša NBA lige Nikolu Jokića je ukupno u istoriji dala 33 košarkaša koji su uveseljavali publiku širom Amerike.

Sve je počelo krajem 80-tih godina XX veka kada su u NBA stigli Radisav Ćurčić, Vlade Divac, Žarko Paspalj, Aleksandar Đorđević, Miloš Babić,...

Republika

Foto: Profimedia

Oni su obeležili jednu eru

 

Na poslednjem draftu od srpskih košarkaša su izabrani Nikola Đurišić i Nikola Topić i ostaj da se vidi kada će oni zauzeti svoje mesto u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading