MA TO JE TO, NOLE! I dalje si na vrhu!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rezultati ATP liste.

MA TO JE TO, NOLE! I dalje si na vrhu!

Foto: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković ostao je na drugom mestu na danas objavljenoj ATP listi sa 8.460 bodova. Prvo mesto i dalje drži Italijan Janik Siner sa 9.570 bodova, dok je Španac Karlos Alkaraz na trećem mestu sa 8.130 bodova.

Iako je došlo do promene na osmom mestu, Novak Đoković i dalje čvrsto drži drugu poziciju, nedaleko iza vodećeg Janika Sinera. Španac Karlos Alkaraz nastavlja da se ističe visokim plasmanom na trećem mestu.

Foto: www.profimedia.rs

1. mesto na ATP listi Janik Siner

Među prvih 10 igrača dogodila se jedna promena - Rus Andrej Rubljov preuzeo je osmo mesto od Norvežanina Kaspera Ruda.

Od ostalih srpskih igrača, Miomir Kecmanović napredovao je za jedno mesto i sada je na 51. poziciji sa 935 bodova.

Dušan Lajović je takođe napredovao za jedno mesto i sada je 52. igrač sveta sa 925 bodova.

Laslo Đere je doživeo značajan pad, spustivši se za 41 poziciju - na 98. mesto, sa 621 bodom.

Sveukupno, srpski teniseri i dalje zauzimaju značajna mesta na ATP listi, sa Kecmanovićem, Lajovićem i Đereom među najboljih 100 igrača na svetu.

Ove informacije dodatno osvetljavaju trenutnu situaciju na ATP listi i daju širu sliku o srpskim teniserima i njihovom mestu u svetskom tenisu.

Da se osvrnemo i podsetimo još jednom nekih od uspeha Novaka Đokovića: Osvojio je 24 grend slem titule, što ga svrstava među najveće tenisere svih vremena. Njegove titule uključuju 10 Australijan opena,sedam Vimbldona, četiri US opena i dva Roland Garosa. Rekorder po broju osvojenih masters 1.000 titula, sa ukupno 39 trofeja. Osvojio je svaki od devet različitih masters turnira barem dva puta, što je jedinstveno dostignuće.

Foto: Profimedia

2. mesto na ATP listi Novak Đoković

Đoković je proveo više od 380 nedelja na vrhu ATP liste, što je najduži period u istoriji tenisa.

Novak je jedini igrač koji je uspeo da osvoji sve masters 1.000 turnire najmanje jednom, što je poznato kao golden masters.

Đoković se nekoliko puta uspešno vraćao na teren posle povreda. Njegova sposobnost da se oporavi i vrati na vrhunski nivo igre svedoči o njegovoj fizičkoj i mentalnoj snazi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading