PORAŽAVAJUĆI PODATAK: Leskovački ''Old Traford'' kao da je proklet za Srbiju i njene klubove!

Autor:

Sport

25.07.2024

20:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kragujevčani pred velikim izazovom.

PORAŽAVAJUĆI PODATAK: Leskovački ''Old Traford'' kao da je proklet za Srbiju i njene klubove!

Foto: Republika.rs

Pred fudbalerima Radničkog 1923 iz Kragujevca je veliki zadatak. Naime, izabranici Feđe Dudića na stadionu u Leskovcu dočekuju Mornar u okviru kvalifikacija za Ligu Konferencija od 20.00 časova. Ovo je istorijski trenutak za tim iz srca Šumadije, a takođe su i favoriti u ovom dvomeču. 

Ono što je zanimljivo, jeste da je stadion ''leskovački Old Traford'' malerozan za srpske klubove, ali i za nacionalni tim. Naime, u ovom gradu je Čukarički prošle sezone igrao svoje evropske utakmice protiv Olimpijakosa, Fjorentine, Genta i Fervencvaroša i zabeležili tri poraza. Takođe, i reprezentacija je igrala na ovom terenu protiv Bugarske gde su remizirali 2:2, ali je ipak obezbeđen plasman na Evropsko prvenstvo.

Foto: TV Arena sport

FK Čukarički

Ovo je malo i poražavajući podatak. Zbog toga ekipa Radničkog ima veliki izazaov, a to je bude prvi srpski klub koji je ostvario pobedu na ovom stadionu koji je otvoren prošle godine. Kragujevčani igraju svoje evropske u Leskovcu, kao i domaće, pošto se legendarni stadion Čika Dača renovira. Biče zanimljvo videti kako će Radnički odigrati meč protiv Barana i da li će razbiti ovo proklestvo.

Večeras i Vojvodina igra utakmicu kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Ajaksa u Amsterdamu. Nakon što je Partizan deklasiran od Dinama iz Kijeva 6:2, srpski klubovi moraju da ''izvade fleke'' i poprave utisak. Naravno, to je važno i za koeficijente srpskog fudbala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading