DIREKTOR "TELEKOMA" VLADIMIR LUČIĆ NIKAD OŠTRIJI: "Junajted grupa" se hvali prvostepenim presudama koje nisu pravosnažne!

Autor:

Biznis

02.08.2024

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očigledno je da na tržištu poslednjih šest godina imate jednog operatera koji ima više od 40 odsto tržišnog učešća - to je SBB, a da isti vlasnik SBB - "Junajted grupa", ima dva informativna kanala koji kontinuirano napadaju direktnu konkurenciju SBB, odnosno "Telekom Srbiju", rekao je Lučić

DIREKTOR "TELEKOMA" VLADIMIR LUČIĆ NIKAD OŠTRIJI: "Junajted grupa" se hvali prvostepenim presudama koje nisu pravosnažne!

Foto: ATAImages

Generalni direktor "Telekoma Srbije" Vladimir Lučić izjavio je danas, povodom navoda medija "Junajted grupe" da je Privredni sud u Beogradu ponovo odbio tužbeni zahtev "Telekoma Srbije" za naknadu štete protiv njih, da je reč o taktici "Junajted grupe", kojom se oni, kako kaže, hvale prvostepenim presudama koje nisu pravosnažne.

Lučić za Tanjug podseća da je u pitanju tužba protiv "Junajted grupe" za nepošteno tržišno ponašanje i nelojalnu konkurenciju.

- Očigledno je da na tržištu poslednjih šest godina imate jednog operatera, koji ima više od 40 odsto tržišnog učešća - to je SBB, a da isti vlasnik SBB, "Junajted grupa", ima dva informativna kanala koji kontinuirano napadaju direktnu konkurenciju SBB, odnosno "Telekom Srbiju" - rekao je Lučić.

Lučić ističe da će se "Telekom Srbija" žaliti Privrednom apelacionom sudu.

- Nadam se da će Privredni sud treći put imati hrabrosti da ovakvo jedno, po nama evidentno, nefer tržišno ponašanje konstatuje i da razume da "Junajted grupa" ima neku kompleksnu strukturu funkcionisanja. Da su njihovi kanali fiktivno u Luksemburgu, ali da je sve to jedna njihova pravna igra da bi se lakše branili u ovakvim sudskim slučajevima - naglasio je.

Lučić je izrazio nadu da će Apelacioni sud prihvatiti žalbu, a da će, kako kaže, nakon toga Privredni sud imati hrabrosti da donese odluku, kojom će ukazati na slučaj nelojalne konkurencije.

- Ne postoji nijedan evropski primer da neko u bilo kojoj industrijskoj grani, ne samo u telekomunikacijama, ima oko 40 odsto tržišnog učešća, a da onda otvori dva kanala i kontinuirano radi negativnu kampanju protiv konkurencije - kazao je Lučić.

Dodaje da je "Junajted grupa", putem svojih kanala, samo prošle godine imala više od 1.300 negativnih objava o "Telekomu Srbije". "Telekom Srbija" je u decembru 2020. godine podnela tužbu, a povod je bilo negativno izveštavanje medija N1 i Nova.rs o poslovanju te kompanije u periodu između juna i avgusta 2020.Privredni sud u Beogradu je nakon prvobitne odluke u maju 2022. drugi put odbacio tezu "Telekoma Srbija" da je njihovo izveštavanje akt nelojalne konkurencije.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading