KANGA ZNA KAKO DO ASISTENCIJA U BAČKOJ PALANCI: Zvezda igra prvi put na strani u novoj sezoni!

Autor:

Sport

02.08.2024

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kanga odlično raspoložen na ovom stadionu.

KANGA ZNA KAKO DO ASISTENCIJA U BAČKOJ PALANCI: Zvezda igra prvi put na strani u novoj sezoni!

Foto: FK Crvena zvezda

Zvezdin vezni fudbaler - Gelor Kanga je u crveno-belom dresu odigrao dva meča na stadionu „Slavko Maletin Vava”, a da se naročito nalazi na ovom terenu pokazuje podatak da je u Bačkoj Palanci zabeležio čak as.

Tim iz Ljutice Bogdana će prvo gostovanje u sezoni 2024/25 upravo imati u Bačkoj Palanci protiv novajlije u superligaškom društvu, ekipe Tekstilca. Na stadionu, koji je otvoren 7. jula 1951. godine, crveno-beli su prvi put gostovali 28. oktobra 2015. godine,

Ipak, posebnu inspiraciju na pomenutom stadionu je do sad imao Gelor Kanga. Gabonac je odigrao dva duela protiv OFK Bačke, kada računamo samo gostovanja srpskog šampiona, a na njima je delio završene pasove, "pakovao" golove i doprinosio trijumfima Crvene zvezde.

Foto: Starsport

Gelor Kanga

U sezoni 2016/17 po dolasku u Beograd, Kanga je u dva navrata igrao Ričmonda Boaćija na meču koji je završen rezultatom 0:3. Prvo je u petom minutu lažnom „bočkom” prebacio defanzivnu liniju rivala, te „servirao” centarforu iz Gane stopostotnu šansu za siguran pogodak. Na istom meču u 37. minutu susreta Kanga je prihvatio loptu na središnjem terenu i pasom u prostoru ponovo asistirao za pogodak Zvezdinom napadaču.

U drugom mandatu u crveno-belom dresu Gelor Kanga je u sezoni 2020/21 ponovo prikazao sjajno izdanje na stadionu „Slavko Maletin Vava“. Bio je to poslednji meč koji su crveno-beli odigrali u Bačkoj Palanci, a pamti se po visokoj pobedi od 0:5. Kanga je i pomenuti duel otvorio asistenciju i to za Milana Pavkova, centaršutom sa desnog boka u ranoj fazi meča.

Potom je Zvezdina osmica „namestila” dva gola Željku Gavriću i to u 24. i 36. minuta meča. Kod prve situacije Kanga je „provukao” dodavanje između štopera i beka protivničke defanzivne linije, dok je 12 minuta kasnije gotovo na identičan način asistirao Zvezdinom đaku. Jedna razlika je što je pas išao između dva centralna beka Bačke, prepoznavši idealno utrčavanje igrača, što nije bilo teško da postigne gol.

Nema dileme da stadion „Slavko Maletin Vava” naročito inspiriše reprezentativca Gabone, pa će tako iskusni fudbalski fudbaler imati mogućnost da posle tri sezone ponovo zaigra u Bačkoj Palanci i poveća lični početak, te pomogne crveno-belima triumstva da ostvare.

Podsećanja radi, utakmica Tekstilca i Crvene zvezde je zakazana za subotu, 3. avgusta od 20 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading