OI 2024, 1. dan: Novak kreće po odličje - srpski strelci ciljaju prve medalje!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

27.07.2024

06:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Satnica takmičenja srpskih olimpijaca.

OI 2024, 1. dan: Novak kreće po odličje - srpski strelci ciljaju prve medalje!

Foto: starsport/Wallpaper flare, Shutterstock

Prvog dana Olimpijskih igara u Parizu održaće se takmičenja u 24 sporta, a sportisti iz Srbije danas će nastupiti u džudou, veslanju, streljaštvu, plivanju, tenisu, boksu i stonomtenisu.

Džudistkinja Milica Nikolić će nastupiti u kvalifikacijama u kategoriji do 48 kilograma protiv Slovenke Maruše Štangar. Kvalifikacije počinju u 10 časova, njihova borba biće 14. po redu na terenu broj jedan.

Reprezentativka Srbije u veslanju Jovana Arsić nastupiće u kvalifikacijama u skifu. Kvalifikacije počinju u 10.10 časova. Veslači Nikolaj Pimenov i Martin Mačković nastupiće od 11.30 časova u kvalifikacijama u dubl skulu.

Strelac Damir Mikec će nastupiti od 10.30 časova u kvalifikacijama u vazdušnom pištolju na 10 metara.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

Hoće li već prvog dana obradovati naciju - Damir Mikec

 

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović nastupiće od 12.30 časova u kvalifikacijama u vazdušnom pištolju na 10 metara. 

Muška plivačka štafeta Srbije (Nikola Aćin, Andrej Barna, Justin Cvetkov i Velimir Stjepanović) nastupiće u kvalifikacijama na 4x100 metara slobodnim stilom. Kvalifikacije u plivanju počinju u 11 časova.

Novak Đoković igraće u prvom kolu teniskog turnira protiv Australijanca Metjua Ebdena na terenu "Filip Šatrije". Program na terenu počinje u 12 časova, njihov meč je drugi po redu.

Bokserka Sara Ćirković nastupiće od 15.45 časova kvalifikacijama u kategoriji do 54 kilograma protiv Tajlanđanke Jutamas Džitpong.

Izabela Lupulesku igraće od 20.45 časova u prvom kolu stonoteniskog turnira protiv Portorikanke Adrijane Dijaz.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading