EVRO 2024, DAN 27: Evropa dobija drugog finalistu! Ko će imati ulogu autsajdera u borbi za prestižni trofej?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

10.07.2024

07:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sledi pretposlednja utakmica na turniru.

EVRO 2024, DAN 27: Evropa dobija drugog finalistu! Ko će imati ulogu autsajdera u borbi za prestižni trofej?

Foto: uefa.com/printscreen

Stari kontinent je dobio svog prvog finalistu.

Na "Alijanc Areni" reprezentacija Španije savladala je Francusku rezultatom 2:1 u meču koji je iznedrio novu zvezdu svetskog fudbala Lamina Jamala, a večeras će se znati ko će u nedelju 14. jula izaći na megdan "crvenoj furiji".

Holandija - Engleska

Prema mišljenjima svih fudbalskih stručnjaka širom planete, evropski kontinent će večaras dobiti drugog finalistu ovosezonskog EVRO 2024 koji bi, na osnovu dosadašnjih ostvarenja na turniru, trebao da predstavlja potpunog autsajdera u borbi za trofej.

Reprezentacija Holandije je sa dosta muka prošla grupnu fazu. "Lale" su u konkurenciji Austrije, Francuske i Poljske kao trećeplasirani sa četiri osvojena boda stigli do nokaut faze, ali su u momentu kada je to bilo i najpotrebnije pružili znatno bolje partije.

Ubedljivo su u osmini finala savladali Rumuniju rezultatom 3:0, da bi u četvrtfinalu nakon preokreta, uz dozu velike sreće eliminisali Tursku (2:1).

Evropki šampion iz 1988. godine je tokom do sada odigranih pet mečeva postigao ukupno devet golova, dok se njihova mreža tresla pet puta.

- Dosadašnji rezultati:

1. kolo: Poljska - Holandija 1:2

2. kolo: Holandija - Francuska 0:0

3. kolo: Holandija - Austrija 2:3

Osmina finala: Rumunija - Holandija 0:3

Četvrtfinale: Holandija - Turska 2:1

Republika

Foto: Tanjug/AP

"Lale" se nadaju reprizi 1988. godine

 

Engleska je na EVRO 2024, prema sopstvenim izjvama, stigla kao glavni favorit za osvajnje pehara. Međutim, svojim igrama nisu ubedili ljubitelje fudbala da su u mogučnosti da navedeno i ostvare, ali su ipak, uz veliku dozu sreće, uspeli da se domognu polufinala.

Grupnu fazu u konkurenciji Danske, Slovenije i Srbije okončali su na liderskoj poziciji ostvarivši trijumf samo protiv "orlova". U nokaut fazi su prvo nakon velikog preokreta u produžecima bili bolji od Slovačke (2:1), da bi u četvrtfinalu bili "miljenici Fortune" eliminisavši Švajcarsku nakon izvođenja jedanaesteraca 1:1 - 5:3.

Izabranici Gereta Sautgejta ukupno su do sada postigli pet pogodaka, dok se njihova mreža tresla tri puta.

- Dosadašnji rezultati:

1. kolo: Srbija - Engleska 0:1

2. kolo: Danska - Engleska 1:1

3. kolo: Engleska - Slovenija 0:0

Osmina finala: Engleska - Slovačka 2:1

Četvrtfinale: Engleska - Švajcarska 1:1 - 5:3

Foto: Profimedia

Hari Kejn vodi Engleze ka prvoj evropskoj kruni?

 

Prema kladionicama Engleska je blagi favorit večerašnjeg susreta. Kvota na pobedu Engleza iznosi 2.78, dok se trijumf "lala" kotira sa 3.30.

Drugi polufinalni meč EVRO 2024 možete pratiti u direktnom prenosu na RTS-u 1 i TV Aresnisport Premium 1 sa početkom od 21 čas, a sva dešavanja sa Evropskog prvenstva možete pratiti na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading