ŠANSE ZA EVRO SU JOŠ TU: Srbija ostala bez A divizije Lige nacija

Autor:

Sport

16.07.2024

23:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izabranice selektora Dragiše Zečevića su sjajno ušle u meč.

ŠANSE ZA EVRO SU JOŠ TU: Srbija ostala bez A divizije Lige nacija

Foto: Facebook.com/printscreen

U poslednjem kolu grupne faze kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ženska reprezentacija Srbije poražena je od Škotske minimalnim rezultatom od 1:0. Ovaj poraz znači da se naše reprezentativke nisu uspele plasirati u A diviziju Lige nacija, ali se kvalifikacije za Evropsko prvenstvo nastavljaju u baražu koji će se igrati na jesen.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

 


Izabranice selektora Dragiše Zečevića su sjajno ušle u meč, imajući inicijativu od samog starta. Imale su nekoliko solidnih prilika pred golom domaćih fudbalerki, a najbolju je propustila da realizuje kapiten Violeta Slović nakon dobrog skoka u šesnaestercu fudbalerki Škotske.
Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

 


Međutim, Škotska je uspela da postigne gol pred kraj prvog poluvremena, u 39. minutu, golom Kirsti Hanson. U drugom poluvremenu, reprezentacija Srbije izašla je hrabro, igrajući visoko na polovini protivnika sa znatno više rizika. I pored hrabre igre i niza napada, Srbija nije uspela da postigne gol.
Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

 


Škotska je osvojila 16 bodova, što je bilo dovoljno za plasman u A diviziju, dok je Srbija sa 13 bodova obezbedila baraž za Evropsko prvenstvo kao najbolja drugoplasirana reprezentacija.

Ovaj poraz predstavlja izazov za reprezentaciju Srbije, ali i priliku da se pokažu u baražu za Evropsko prvenstvo. S obzirom na hrabru igru i zalaganje, postoji optimizam da će naše reprezentativke ostvariti uspeh u narednim mečevima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading