SELEKTOR AUSTRALIJE NAKON POBEDE, OVE REČI POSVETIO SRBIJI: Tim koji ima sve šanse da se bori za zlatnu medalju

Autor:

Sport

16.07.2024

21:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svaki aspekt je bi za uživanje.

SELEKTOR AUSTRALIJE NAKON POBEDE, OVE REČI POSVETIO SRBIJI: Tim koji ima sve šanse da se bori za zlatnu medalju

Foto: www.profimedia.rs

Selektor reprezentacije Australije, Brajan Gurjan nakon pobede sa rezultatom 84:73 nije krio oduševljenje organizacijom u Abu Dabiju nakon utakmice sa Srbijom. On je istakao da je aranžman bio zaista sjajan, te da su imali pravu pripremu za Olimpijske igre u Parizu. Gurjan je posebno pohvalio atmosferu koja je bila slična onoj koja ih očekuje u Olimpijskom selu, ističući da je to bio njihov cilj.

- Čitav aranžman, svaki aspekt je bio za uživanje. Od hotela, hrane, podrške osoblja, ljudi koji brinu o nama, atmosfera. Juče uveče, nije bilo slobodnog mesta ovde. Atmosfera kao na utakmici za zlatnu medalju. Večeras smo imali naše navijače koji su se čuli iza nas. Veoma slično onome što nas čeka kada stignemo u Olimpijsko selo. To je bio cilj, odigrati kvalitetne utakmice. Igrali smo protiv dva sjajna tima. Moj tim je napredovao tokom ovog perioda. Bilo je fantastično okruženje za njih van terena da se okupe i napreduju. Zaista smo srećni što je ovo naš put ka Olimpijskom selu. Dobili smo ono što smo želeli - rekao je Gurjan.

Gurjan je izrazio divljenje prema talentu koji je video u timu Srbije, posebno ističući Nikolu Jokića i opisavši ih kao jaku ekipu koja ima sve šanse da se bori za zlatnu medalju. Iako je Australija pobedila, Gurjan je istakao da su se borili protiv tima koji igra s velikim karakterom, te da su osetili jaku konkurenciju.

Otkako sam ovde, video sam samo talenat. Tim Amerike sinoć i večeras dvostruki MVP. Tim koji ima sve šanse da se bori za zlatnu medalju - rekao je Gurjan, na šta smo mu replicirali da je on ipak pobedio.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Brajan Gurjan

 

- Da, jesmo. Bili smo konkurentni večeras i borili smo se. Znali smo da igraju s karakterom. Igraju zajedno. Oni su jak tim. Ali osećamo da smo i mi. Ubedili smo našu grupu kako treba da igramo da bismo pobedili. Večeras smo bili malo više u tempu, više gore-dole. I oba tima su bila izuzetno borba u odbrani. Zato imam samo poštovanje za košarkaške zemlje. Dugo sam u ovome. To je jedna od najvećih zemalja na svetu u košarci. I kada pobedite utakmicu kao ovu, zaista je korisno pred turnir - istakao je Gurjan, koji u svom timu ima trojicu košarkaša koji su igrali u Srbiji, pa smo ga pitali i koliko mu je to važno i za pripremu mečeva.

- Mi kao treneri mislimo da momci koji su igrali u Evropi i u Evroligi i koji su se posle vratili znaju kako želimo da igramo sa našim nacionalnim timom. Razumeju važnost lopte. To je više timska košarka, kretanje, krađa lopti, čitanje odbrana. Ti momci se uvek vrate. I najbolji primer je Dante Eksum dok je igrao tamo. Džo Ingls, kada se vratio takođe. Imali su NBA iskustvo, ali kad igraju u najboljim evroligaškim timovima, uvek smo zaista uzbuđeni da kada se vrate odatle da su bolji igrači.

S obzirom na ove utiske, možemo očekivati da će Australija biti ozbiljan konkurent na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO


 

Komentari (0)

Loading