REPREZENTATIVCE ENGLESKE OD SAUTGEJTA PREUZIMA ŽENA?! Prestali da veruju u muške trenere

Autor:

Sport

16.07.2024

20:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo se ne dešava često.

REPREZENTATIVCE ENGLESKE OD SAUTGEJTA PREUZIMA ŽENA?! Prestali da veruju u muške trenere

Foto: Tanjug/AP

Garet Sautgejt

Garet Sautgejt je podneo ostavku na mesto menadžera engleskog nacionalnog tima nakon uzastopnih poraza u finalima Evropskog prvenstva. Ova odluka je izazvala široku spekulaciju u britanskim medijima o njegovim potencijalnim naslednicima, pri čemu se jedan neočekivani kandidat pojavio - Sarina Vigman, trenutni trener ženskog nacionalnog tima Engleske.

Vigman, Holanđanka, vodi engleski ženski tim od 2021. godine, nakon uspešne petogodišnje vladavine kao menadžerka Holandije. Njena trenerska veština bila je očigledna kada je vodila engleski tim do drugog mesta na Svetskom prvenstvu u ženskom fudbalu, tik iza Španije. Pre toga, postigla je izuzetan uspeh osvajanjem titule kontinentalnog šampiona. Značajno je i to što ju je FIFA priznala za izuzetne sposobnosti dodelivši joj titulu najboljeg trenera na svetu četiri puta.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Sarina Vigman

Mogućnost da Vigman preuzme kormilo muškog nacionalnog tima ističe potencijal za rušenje polnih barijera u upravljanju fudbalom na najvišem nivou. Ukoliko bude imenovana, postala bi prva žena koja vodi glavni muški nacionalni tim u Engleskoj, obeležavajući značajan korak u istoriji sporta.


Njena taktička sposobnost i vođstvene veštine zaradile su joj poštovanje i divljenje igrača, navijača i fudbalskih profesionalaca, pozicionirajući je kao snažnog kandidata za željenu ulogu menadžera engleskog muškog nacionalnog tima.


Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading