PRVI SRPSKI KLUB ISPAO IZ EVROPE! Dali autogol u nadoknadi, pa IZGUBILI penal seriju!

Autor:

Sport

16.07.2024

22:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

A prošle sezone su tukli Dinamo

PRVI SRPSKI KLUB ISPAO IZ EVROPE! Dali autogol u nadoknadi, pa IZGUBILI penal seriju!

Foto: Profimedia

Stadion Balkanija

U prvom revanšu prve runde kvalifikacija za Ligu šampiona, fudbalski svet je svedočio neočekivanom porazu i velikoj bruci aktuelnog šampiona samoprozvane lažne države Kosovo, tima Baljkani koji je poražen posle revanša i jedanaesteraca od prvaka Andore, UE Santa Kolome ukupnim rezultatom 3:3 (6:5)! Ovakvom ishodu se nije nadao klub iz južne pokrajine Srbije, s obzirom na to da je posle pobede od 2:1 u gostima imao prolaz sve do same nadoknade vremena, a susret je bio prepun uzbuđenja i neočekivanih obrta.


Meč je obeležio crveni karton koji je dobio Sandej Adetunđi, bivši fudbaler beogradskog Čukaričkog, u 38. minutu. Ovo isključenje značajno je uticalo na tok utakmice, ostavljajući Baljkane bez važnog igrača, te su bili primorani da igraju mnogo defanzivnije do kraja.

Nakon neizvesnih dešavanja tokom regularnog vremena, svi su mislili da su Baljkani izržali, ali meč je otišao u produžetke pošto je Valih Hamidi šokirao navijače u Podujevu postigavši autogol u sudijskoj nadoknadi. Imao je prvak Andore u dodatnih 30 minuta i prolaz kada je Franko de Žezus pogodio za 2:0. Ipak, Alžirac koji je dao autogol je uspeo da obezbedi penale za domaći tim, ali, ni to nije bilo dovoljno za pobedu.


Nakon serije jedanaesteraca, UE Santa Koloma izašla je kao pobednik sa rezultatom 6:5, obezbedivši svoje mesto u narednoj rundi. Sa druge strane, Baljkani će pokušati da se iskupe za ovaj neočekivani poraz u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading