RETROSPEKTIVA DANA: Stari kontinent dobio svog prvog finalistu i novu zvezdu svetskog fudbala! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

10.07.2024

06:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Polufinale: Španija - Francuska 2:1

RETROSPEKTIVA DANA: Stari kontinent dobio svog prvog finalistu i novu zvezdu svetskog fudbala! (VIDEO)

Foto: Profimedia

Više nego zasluženo. Prvi polufinalni meč ovogodišnjg Evropskog prvenstva iznedrio je Špance kao prve finaliste renomiranog takmičenja, a duel protiv "trikolora" je iznedrio i novu fudbalsku zvezdu koja će u godinama pred nama, ukoliko nastavi sa dosadašnjim razvojem, zasigurno u senku baciti Lionela Mesija i Kristijana Ronalda koji se smatraju najvećim zvezdama najpopularnijeg sporta na planeti.

Španija - Francuska 2:1

Malo ko je očekivao da ćemo u polufinalu gledati ovako spektakularan meč, ali čim se zakotrljala lopta na "Alijanc Areni", bilo je jasno da će večerašnji evropski klasik biti drugačiji. Na samom početku devetog minta meča Francuska je stigla do prednosti. Kolo Muani je na asistenciju Kilijana Mbapea glavom doveo svoj nacionalni tim do prednosti.

 

 

Izgledala je u tom momentu "crvena furija" kao ne baš najbolje naštimovan orkestar, ali se sve promenili u trenu.

Lažnjak Lamina Jamala u desno, još jedan u levo i šut ka golu tokom kojeg je lopta "bežala" od golmana, okrznula stativu i završila u mreži. Trenutak u kojem je zastao dah svim istinskim ljubilteljima fudbala širom planete, a zatim i erupcija ioduševljenja za potez koji je načionio mladi šesnaestogodišnji Španac.

 

 

Gol sa 25 metara u potpunosti je prelomio meč. Španci su zagospodarili terenom i samo četiri minuta nakon toga, "furija" je došla do potpunog preokreta. Jedan od heroja pobede protiv Nemačke, Dani Olmo, ponovo je pogodio i večeras, i to na kakav način! Maestralnim driblingom je izbacio Čuamenija iz igre, a onda odlično šutirao i uz malo sreće posle odbitka od Kundea lopta je završila u golu.

 

 

Do poluvremena nije bilo ozbiljnijih šansi, a  u drugom delu Španci su umešno čuvali prednost, dok su napadi Francuza bili bezopasni po prvog finalistu takmičenja..

Mbape i Teo Ernandez su imali najbolje prilike za "trikolore", ali su obojica prebacivali loptu preko gola iz izglednih pozicija. Mogao je Jamal da se proslavi potpuno da je samo malo bolje šutirao u situaciji pred kraj meča, ali ovog puta nije pogodio idealno kao na početku meča. Pokušavali su "trikolori" da se vrate, ali, jednostavno su mnogo "tanki" za trofej - jedan gol iz igre na celom prvenstvu nije dovoljan da se isto osvoji.

"Crvena furija" je prvi finalista EVRO 2024, a svog protivnika u borbi za prestižni pehar saznaće večeras kada će se u Dortmundu sastati Holanđani i Englezi.

Sva dešavanja sa ovogodišnjeg Evropskog prvenstva možete pratiti na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading