SRBIJA - AUSTRALIJA: Smenjuje se vođstvo "orlova" i "kengura"

Autor:

Sport

16.07.2024

19:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogo se brza u napadu

SRBIJA - AUSTRALIJA: Smenjuje se vođstvo "orlova" i "kengura"

Foto: Profimedia

SRBIJA - AUSTRALIJA 59:60

(20:15, 19:25)

TOK MEČA

9. minut - Najzad je Pokuševski skupio hrabrost da šutne za tri i pogodi!

8. minut - Slabo je šutnuo Jaramaz za tri, što je kaznila Australija na drugoj strani i ponovo vodi. Lendejl precizan sa penala, a Micić ponovo brza u napadu.

7. minut - Kakvi minuti za Radanova - sada je i ukrao loptu, pa uradio sjajnu fintu i otišao na zicer, te uz malu pomoć Jokića poentirao. Svirana je tehnička greška nekom od "kengura", ali Jokić promašuje penal.

6. minut - Sjajna odbrana i asistencija Radanova za Jokića. 

5. minut - Jokić u svom stilu iz okreta preko dvojice pogađa horog. Odlično se snalazi Radanov i poentira za -2, pa Australijanci zovu tajmaut.

Republika

Foto: Profimedia

Gidi u prodoru

4. minut - Malo se rasplamsalo na terenu, Gudurić je napravio faul u napadu. Još jednu trojku je pogodio neverovatni Mils.

3. minut - Veoma dobar napad Srbije i poeni za Jokića! Ipak, usledila je izgubljena lopta i poeni Gidija u kontri.

2. minut - Jokić se sjajno snalazi i pogađa iz koraka, ali Gidi pogađa dvojku. Ponovo se brza u napadu, pa dodavanje Gudurića odlazi u aut. Ponovo je trojka za Australiju. 

1. minut - Gudurić se sjajno snalazi i naslanja loptu na tablu. Biće tri slobodna bacanja za Milsa. Sva tri puta je precizan.

POČELO JE DRUGO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

 

 

10. minut - Gidi promašuje flouter, a Marinković dobro trči kontru i pogađa. Aleksa Avramović posle još jedne odlične timske odbrane poentira iz kontre za vođstvo Srbije! 40:39

9. minut - Jokić je fauliran i ima dva penala koja realizuje uspešno. Petrušev je dobio rampu, a onda su obe selekcije izgubile loptu po dva puta, da bi Filip pogodio flouter.

8. minut - Gidi je ukrao loptu Jokiću, nakon čega igrač Oklahome realizuje 2+1 na drugoj strani.

 

 

7. minut - Onda je usledila i odlična odbrana Srbije, pa Petrušev poentira u kontri! Isti igrač je promašio trojku u narednom napadu, ali Peti Mils fenomenalno šutira i kažnjava to van linije 6,75.

6. minut - Egzum vraća vođstvo Australiji. Delavedova kažnjava lošu odbranu Srbije i pakuje trojku, a Pešić zove tajmaut. Fenomenalna reakcija i dodavanje Jokića Petruševu na alej-up!

5. minut - Još jedna odlična odbrana "orlova" i pas "u prostor" koji koristi Avramović u kontri. Srbija vodi posle dužeg vremena.

 

 

4. minut - Petrušev je dobio odličnu asistenciju Micića i pogodio za tri uz dosta sreće. Milutinov se potom veoma dobro snalazi i poentira iz ofanzivnog skoka. "Kenguri" ponovo pogađaju sa penala. SJAJNO! Vasa bez gledanja za Milutinova koji zakucava!

3. minut - Milutinov je nezadovoljan jer nije dobio faul, a Radanov onda primoren da načini jedan. Kejsi pogađa trojku.

2. minut - Australijanci pogađaju sa penala.

1. minut - Milutinov precizan oba puta sa penala. Posle promašaja Alekse za tri, centar Srbije je uhvatio skok i sjajno se snašao, te poentirao.

 

 

KRAJ PRVE ČETVRTINE

10. minut - Obe selekcije baš žure u napadu i mnogo gube lopte, prednjači Srbija. Australija je otišla na +5, a Jaramaz je promašio šut sa pola terena za kraj prve deonice. 15:20.

9. minut - Gidi ponovo kažnjava lošu odbranu Srbije i pogađa trojku. Marinković je ponovo šutirao sa penala, ali ovog puta je precizan oba puta. Sudije su se odlučile na čudnu presudu i svirale faul Radanovu, iz čega "kenguri" profitiraju jednim poenom.

 

 

8. minut - Marinković je imao dva slobodna bacanja, ali je oba promašio. Jokara u svom stilu fintira rivala i ide na zicer! Aleksa izuzetno motivisan protiv bivšeg saigrača Egzuma, ali pravi faul.

7. minut - Jaramaz je na terenu, ali greši po ulasku. Avramović to ispravlja i vraća posed Srbiji. Sjajna rampa Jokića Egzumu!

6. minut - Još lagodnosti ekipe u odbrani i napadu kažnjava Dante Egzum. Mils se vrlo dobro provukao kroz naše igrače i pogodio sa poludistance. Pešić opet zove tajmaut.

5. minut - Srbija veoma dobra na ofanzivnom skoku, a to kruniše Vasa Micić poenima na drugoj strani. Ponovo vode "orlovi", ali samo za momenat pošto Denijels kažnjava nepažnju u odbrani.

4. minut - Dobra reakcija iz tajmauta - trojka Marinkovića. Međutim, malo žure "orlovi" i ponovo gube loptu, pa Gudurić faulira. 

3. minut - Mils pogađa prvu trojku na meču, Micić promašuje, a isti Australijanac ponovo precizan van linije 6,75. Pešić zove tajmaut.

2. minut - Gidi je pogodio dva bacanja, nakon čega je Petrušev uzvratio odličnim prodorom.

1. minut - Fenomenalno kombinuju Jokić i Micić, a Vasa poentira. Marinković je promašio trojku, pa napravio faul.

 

 

POČEO JE MEČ

PRE UTAKMICE

17:45 - Pešić je odlučio da u sastav danas ne uvrsti kapitena, Bogdana Bogdanovića, kao i Ognjena Dobrića iz preventivnih razloga.

17:00 - Poštovani čitaoci, dobrodošli na LIVE blog pripremnog meča u Abu Dabiju.

UVOD

Košarkaška reprezentacija Srbije ulazi u završnu fazu priprema za Olimpijske igre, a posle uspešnih prijateljskih utakmica protiv Holandije i Francuske, sada ih očekuju dueli protiv Australije i Sjedinjenih Američkih Država.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Jokić i Plavšić

"Orlovi" su nedavno u prijateljskom susretu na krilima Nikole Jokića (20 poena, 12 skokova), Bogdana Bogdanovića (15 poena) i Alekse Avramovića (devet poena i tri asistencije) savladali jednu od najboljih selekcija na planeti, "trikolore", rezultatom 79:67 i sada ulaze u završnu fazu priprema za predstojeće Olimpijske igre.

Nakon pobede Sjedinjenih Američkih Država nad Australijom, sada je došao red da im naši košarkaši nanesu novi poraz. Meč se igra danas sa početkom od 18 časova, a dobra vest za sve ljubitelje košarke i sporta u našoj zemlji jeste činjenica da će direktan prenos meča biti emitovan na RTS 1.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Svetislav Pešić

Veoma važno je razumeti da se mi nalazimo u fazi priprema za Olimpijski turnir i da je naša kompletna koncentracija usmerena na to kako pripremiti ekipu za prve tri utakmice koje igramo u Lilu. Igrači su svesni zadataka koji su pred njima u naredne dve utakmice, svesni su da smo došli ovde da napredujemo u svakom smislu, i fizičkom i taktičkom. Obe utakmice gledamo kao deo priprema. Naravno, igrači uvek žele da daju svoj maksimum na zvaničnim utakmicama, a naš je zadatak da se pored toga potrudimo da poboljšamo individualnu formu kod svakog igrača i vidimo na koga to možemo da računamo za Olimpijski turnir - naveo je Pešić pred meč sa Australijom.

Da podsetimo, olimpijski turnir za srpske košarkaše startuje 28. jula kada če u Lilu sa početkom od 17.15 časova odmeriti snagu sa selekcijom SAD-a, a zatim slede dueli protiv Portorika tri dana kasnije u istom terminu, dok grupnu fazu "orlovi" završavaju 3. avgusta kada će se od 21 čas sastati sa Južnim Sudanom.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading