"KENGURI" SU ARHIVIRANI, NEKA SE PRIPREME AMERI: Srbija izlazi na megdan "drim timu" - evo gde možete pratiti direktan prenos!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

17.07.2024

06:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi meč naših košarkaša u Abu Dabiju je odigran.

"KENGURI" SU ARHIVIRANI, NEKA SE PRIPREME AMERI: Srbija izlazi na megdan "drim timu" - evo gde možete pratiti direktan prenos!

Foto: KSS

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od Australije u prvom meču pripremnog turnira pred Olimpijske igre rezultatom 84:73 (20:15, 19:25, 23:19, 22:14).

Videlo se na terenu da se radi o pripremnom meču. Mnogo se lopti gubilo, u čemu je prednjačila ipak Srbija, pa je Australija brzo stekla vođstvo. Vrtela se ta razlika uglavnom oko pet poena, koliko je iznosila i posle prve četvrtine.

"Orlovi" su u drugu ušli nešto ozbiljnije. Najlepši potez prvog poluvremena viđen je tada, kada je Vasa bez gledanja uposlio Milutinova, da bi veoma brzo Jokić prelepo "namestio" alej-up Petruševu. Ipak, nedostajalo je čvrstine u odbrani, pa su "kenguri" i dalje predvođeni trojkama Milsa imali prednost, sve do samog kraja druge deonice. Tada je defanziva proradila i zahvaljujući odlične dve reakcije u odbrani i dobro istrčanim kontrama, Srbija je na veliku pauzu otišla sa poenom prednosti.

Foto: KSS

Na trenutke je pokazao formu iz Manile - Aleksa Avramović

 

Treća četvrtina donela je gotovo isti razvoj događaja. Australija se ponovo vrtela na pet poena prednosti. Mnogo se brzalo i tražila su se hitra rešenja u ofanzivi. Pred kraj deonice Radanov se razigrao i posle njegove sekvence, uz trojku Pokuševskog, Srbija je imala nerešen rezultat pred poslednju deonicu, ali je Gidi u poslednjim momentima pogodio sa poludistance.

Probudio se Aleksa u poslednjih 10 minuta i pokazao onu energiju iz Manile. Tada se činilo da Srbija ima momentum i da može da prelomi meč, ali je Denijels pogodio dalekometnu trojku i time započeo seriju Australije. Neverovatni Mils je bio X faktor "kengura", što je, uz užasan šut za tri poena izabranika selektora Svetislava Pešića, donelo Australijancima pobedu.

 

 

U sredu od 18 časova, košarkaška reprezentacija Srbije suočiće se sa svojim najtežim protivnikom do sada, selekcijom Sjedinjenih Američkih Država. Ova utakmica predstavljaće odličnu priliku za ekipu da se izmeri sa jednim od najjačih košarkaških timova na svetu pre nego što krene na Olimpijske igre u Pariz. Svi ljubitelji košarke moći će da prate direktan prenos ovog meča na kanalu RTS 1.

Takođe, sva dešavanja vezana za pripreme srpske košarkaške reprezentacije za predstojeće Olimpisjke igre, možete pratiti na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading