IZNENAĐUJUĆA ODLUKA: Sve menja iz korena - usred borbe za vimbldonski pehar Novak Đoković odlučio da okrene novu stranicu svoje karijere!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

10.07.2024

07:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezadovoljtvo je kulminiralo.

IZNENAĐUJUĆA ODLUKA: Sve menja iz korena - usred borbe za vimbldonski pehar Novak Đoković odlučio da okrene novu stranicu svoje karijere!

Foto: Instagram.com/djokernole

Sedmostruki šampion Vimbldona, Novak Đoković, nedavno je izneo kritike na račun svog glavnog sponzora, čuvenog francuskog proizvođača odevnih predmeta "Lakost".

Naime, Novak je izrazio razočaranje zbog nedovoljne raspoloživosti opreme u kojoj igra u radnjama u Londonu, ističući da očekuje da njegovi sponzori povećaju nivo proizvodnje i količinu kako bi svi zainteresovani mogli da je kupe.

Novak je jasno istakao da očekuje viši nivo angažmana od svojih sponzora, naglašavajući da je nivo tenisa na kojem on igra veoma popularan širom sveta. Takođe, izneo je stav da je tradicionalan način kupovine opreme, direktno u radnji, važan za povezivanje sa navijačima, uprkos dostupnosti proizvoda putem online prodaje, prenosi "Sport klub".

Na kraju godine ističe ugovor koji je Novak potpisao sa "Lakostom" pre četiri leta, a prema kojem je dobijao skoro deset miliona evra po sezoni. Ova čuvena francuska firma, osnovana od strane Renea Lakosta, jednog od četvorice musketara koji su vladali svetskim tenisom između dva svetska rata, ima bogatu istoriju.

Foto: Instagram.com/djokernole

Obara sve rekorde - Novak Đoković

 

Interesantno je da je "Lakost" angažovala Đokovića 2017. godine, nakon čega je ugovor kasnije produžen. Takođe, francuski brend je u međuvremenu angažovao i druge vrhunske tenisere poput Danila Medvedeva, shvatajući koliko je vrhunski tenis dobar izlog. Ipak, činjenica je da je Đoković najveći brend današnjice u tenisu.

Nedavno, "Lakost" je napravio veliki marketinški gaf u Americi, počevši sa prodajom Đokovićevih trenerki sa brojem 25, što je izazvalo konfuziju i zahtevalo javno izvinjenje i povlačenje tog proizvoda iz prodaje.

Novak Đoković, kao globalna sportska ikona, jasno je stavio do znanja svoje zahteve i očekivanja od svog sponzora, ističući važnost adekvatne dostupnosti opreme u kojoj igra. Očekuje se da će ova situacija pokrenuti promene u pristupu "Lakosta" prema proizvodnji i distribuciji sportske opreme.

Da podsetimo, u četvrtfinalu ovogodišnjeg Vimbldona, najbolji teniser u istoriji belog sporta sastaje se sa Australijancem Aleksom de Minorom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading