SKANDALČINA! ARGENTINAC RASISTIČKI VREĐAO SAIGRAČA IZ KLUBA POSLE KOPA AMERIKE! Ovaj mu BRUTALNO odgovorio (VIDEO)

Autor:

Sport

16.07.2024

22:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izuzetno neprimeren potez

SKANDALČINA! ARGENTINAC RASISTIČKI VREĐAO SAIGRAČA IZ KLUBA POSLE KOPA AMERIKE! Ovaj mu BRUTALNO odgovorio (VIDEO)

Foto: X/Mohxmmad

Nakon što je Argentina uspešno odbranila titulu na Kopa Americi pobedivši Kolumbiju sa 1-0 u finalu koje su obeležili mnogi skandali, sada se pojavio još jedan.

Čelsi istražuje kontroverzni video koji je snimio njihov vezista Enco Fernandez, u svlačionici argentinske reprezentacija prilikom proslave osvajanja Kopa Amerike, pevajući "rasističku i diskriminatornu" pesmu o svojim francuskim kolegama.

Tako je Francuska fudbalska federacija (FFF) opisala snimak preko svog predsednika Filipa Dijala, obećavajući da će podneti pravnu žalbu FIFA. Fernandezov saigrač iz Čelsija Vesli Fofana, koji je Francuz, javio se na društvenim mrežama da proglasi video snimak „nesputanim rasizmom“.

 

 

"Plavci" sada vode sopstvenu istragu nakon što se njihov igrač našao u centru ove oluje, a izvori kažu da ozbiljno tretiraju stvar i da će se pozabaviti u skladu sa tim. Klub iz Londona ima veliki broj francuskih igrača koji su crni ili mešoviti, među kojima su Malo Gusto, Lesli Ugočukvu, Kristofer Nkunku, pomenuti Fofana, Aksel Disasi i Benoa Badijašile.  Fofana je podelio video koji je prvobitno snimio Fernandez uz natpis, napisan na francuskom: „Fudbal 2024: nesputani rasizam“, praćen sa tri emodžija koja se udaraju po glavi.

Pesma koju pevaju "gaučosi" datira iz finala Svetskog prvenstva 2022. u kojem je Argentina pobedila Francusku, a tekstovi opisuju kako su francuski igrači „iz Angole“ ili imaju majku „Nigerijku“ i oca „Kamerunca“. Ne viđa se često da ovo uradi igrač saigraču...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading