GOREĆE I NEBO I ZEMLJA: U vrelom danu atmosferu podgreva i Novak! Za Đokovića 10. jul ima poseban značaj!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

10.07.2024

06:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Australijanac danas neće imati šansi protiv najboljeg tenisera u istoriji belog sporta.

GOREĆE I NEBO I ZEMLJA: U vrelom danu atmosferu podgreva i Novak! Za Đokovića 10. jul ima poseban značaj!

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković se poigrao sa svojim rivalom u osmini finala ovogodišnjeg Vimbldona. On je na putu ka samoj završnici najprestižnijeg turnira na planeti "počistio sa terena" Danca Holgera Runea rezltatom 3:0 (6:3, 6:4, 6:2), čime je zakazao četvrtfinalni dvoboj sa Australijancem Aleksom de Minorom.

Uoči navedenog meča, organizatori turnira se suočavaju sa velikim problemima usled loših vremenskih uslova. Kiša je gotovo svakog dana uzrokovala pomeranje, ili odlaganje mečeva, a kako se saznaje današnji duel između Srbija i Australijanca ne bi trebao da počne pre 16 časova po srpskom vremenu.

Današnji dan, 10. jul ima veliki značaj kada je u pitanju Novak Đoković, Naime, upravo tog datuma 2022. godine, najbolji tenier u istoriji ovog sporta, stigao je do svog sedmog vimbldonskog trofeja, što će svakako biti dodatni motiv za Đokovića da istog dana zabeleži trijumf koji bi mu omogućio nastavak puta ka novom, osmom peharu.

U finalu Vimbldona 2022. godine, Novak Đoković se susreo sa izazovom u vidu Nika Kirjosa, koji je uspeo da osvoji prvi set meča. Međutim, Đoković je uspeo da pronađe svoj ritam i preokrene rezultat, na kraju osvojivši sedmi put trofej na ovom prestižnom turniru. Njegov trijumf nad Australijancem je bio impresivan i obeležen furioznom igrom na Centralnom terenu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Finale Vimbldona 2022. godine

 

Nakon mesec dana od operacije meniskusa, Novak Đoković se vratio na teren i počeo da pobeđuje svoje rivale na trećem grend slem turniru sezone. Iako su navijači bili zabrinuti zbog njegovih povreda, Đoković je demonstrirao svoju izuzetnu snagu i upornost u osvajanju nove titule na Vimbldonu.

Jedno je sasvim jasno. Srbija će u danu u kojem se najavljuju prave tropske temperature, dodatno zagrevanje zabeležiti usled meča u kojem će se Đoković boriti za plasman u polufinale ovogodišnjeg Vimbldona, a svi ljubitelji tenisa i sporta, navedeni meč imaće priliku da prate u direktnom prenosu na RTS-u.

Sve najnovije informacije sa najprestižnijeg turnira na planeti, možete pratiti na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading