VELIKE OPOMENE SRBIJI PRED OLIMPIJSKE IGRE: "Orlovi" pokazali sve mane protiv Australije, a rivali iz grupe NIKAD JAČI

Autor:

Sport

16.07.2024

23:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jeste da je falilo više igrača, ali prostora za napredak sigurno ima

VELIKE OPOMENE SRBIJI PRED OLIMPIJSKE IGRE: "Orlovi" pokazali sve mane protiv Australije, a rivali iz grupe NIKAD JAČI

Foto: Profimedia

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od Australije u prvom meču pripremnog turnira pred Olimpijske igre u Abu Dabiju sa 84:73.

U laganom ritmu, odrađena je i još jedna provera pred Olimpijske igre, a iako je manje bitno što je zabeležen poraz, videlo se da prostora za napredak ima dosta. Igrale su ekipe kao da se radi o pripremnom meču, vrlo lagodno, ali evidentno je da je bolje moglo.

Jeste da su van stroja odlukom Pešića bili Bogdan Bogdanović i Ognjen Dobrić, pa se i Vanja Marinković povredio tokom meča, a u Beogradu su ostali i Dejan Davidovac i Nikola Jović, te se nešto slabija igra može pripisati i nedostacima, ali višak "divljanja" u dobrom delu meča moralo bi da se ispravi. Prodali su i "kenguri" mnogo lopti, ali je nekarakteristično videti "orlove" da to čine. Procenat uspešno realizovanih šuteva za tri poena bio je na skromnih 18%, te je očigledno da ovakav dan ne bi smeo da se ponovi.

Mnogo je Pešić mešao danas i stvarno ne sumnjamo da će sve to da "utegne" do Pariza, s obzirom na to da je tražio jakog protivnika da dodatno odmeri snage i našao ga u Grčkoj. Videćemo već sutra kada se u stroj vrate kapiten i "kobra" gde smo protiv Amera i koliko visoko možemo da "pucamo".

Republika

Foto: X/KSS

Igrači Srbije protiv Australije

Na novi susret sa četom Stiva Kera nećemo dugo čekati, pošto 28. jula počinjemo Olimpijske igre upravo protiv drim-tima. Kada je reč o druga dva člana naše grupe na najvećem takmičenju, njihovi rezultati od danas trebalo bi da budu dobra opomena Kariju i igračima da nema sprdanja, niti bilo kakvog opuštanja.

Portoriko je pokazao da nije slučajno prošao ispred Italije i Litvanije i umalo "zveknuo" Grčku danas u pripremnom meču, gde je nakon 39 minuta vođstva ispustio pobedu i izgubio 67:65, a Južni Sudan je savladao Portugal sa 80:72 nakon što je gotovo identičnim rezultatom poražen od Argentine nekoliko dana ranije.

Ipak, mi u naše igrače i svetske vicešampione ne sumnjamo i verujemo da, ako neko, onda oni ozbiljno shvataju igranje za svoju zemlju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading