UKINITE OVO PRAVILO U FUDBALU: Legenda dala najjasnije obrazloženje

Autor:

Sport

16.07.2024

23:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

To je problem za nas trenere.

UKINITE OVO PRAVILO U FUDBALU: Legenda dala najjasnije obrazloženje

Foto: Tanjug/AP

Nemački fudbaler i trener Jirgen Klinsman nedavno je izrazio svoje nezadovoljstvo povodom pravila o pet izmena na utakmicama, koje je uvedeno kao privremena mera tokom pandemije korona virusa. Klinsman je javno pozvao čelnike FIFA i UEFA da se vrati na prethodno pravilo od tri izmene po utakmici.

- To je kovid pravilo, a kovid je gotov. Vratio bih se na tri zamene i timove od 23 igrača za velika takmičenja. Razumem da je pravilo bilo neophodno pre tri godine, ali kovid je gotov - rekao je Klinsman.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 


Klinsman, koji je bio i selektor nemačke reprezentacije, smatra da pravilo o pet izmena može biti kontraproduktivno za trenere, ističući da to može dovesti do prekida ritma igre i smanjenja taktičke discipline. Ovo izražavanje nezadovoljstva dolazi u vreme kada se fudbalski svet suočava sa brojnim promenama i prilagođavanjima usled pandemije.

Klinsmanove izjave su izazvale živu raspravu među ljubiteljima fudbala i stručnjacima. Dok su neki podržali njegovu poziciju i istakli potrebu za očuvanjem tradicionalnih pravila igre, drugi su ukazali na benefite pet izmena, posebno u kontekstu gustog rasporeda utakmica i potrebe za rotacijom igrača radi očuvanja njihovog zdravlja.

Jirgen Klinsman je dugogodišnji fudbaler i trener sa bogatom karijerom. Rođen u Nemačkoj, tokom svoje igračke karijere nastupao je za brojne renomirane klubove, uključujući Inter, Tottenham i Bayern Minhen. Takođe je bio deo nemačke reprezentacije koja je osvojila Svetsko prvenstvo 1990. godine.

Kao trener, Klinsman je takođe ostavio dubok trag. Bio je selektor nemačke reprezentacije koja je ostvarila zapažen uspeh na Svetskom prvenstvu 2006. godine, a kasnije je vodio i druge poznate klubove kao što su Bayern Minhen i Tottenham. Njegovo iskustvo i autoritet u svetu fudbala čine njegove stavove relevantnim i vrednim pažnje.

- Sad je problem za nas trenere što sa pet dozvoljenih rezervi uvek mislite da možete da ubacite sveže noge. Ali mislim da čak i ako igrač ima 'umorne' noge još uvek može apsolutno da napravi razliku na terenu - zaključio je.


Rasprava o pravilima igre u fudbalu uvek izaziva interesovanje javnosti. Stavovi iskusnih fudbalskih stručnjaka poput Jirgena Klinsmana imaju veliki uticaj na formiranje mišljenja o ovim pitanjima. Ostaje da se vidi da li će njegova inicijativa za povratak na tri izmene imati podršku i kakav će biti ishod ove debate u fudbalskoj zajednici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading