IZVINITE KOMŠIJE, ALI ZNA SE KO JE NAJBOLJI! Ispisana je istorija! Srbija potopila Hrvatsku i osvojila TREĆE uzastopno olimpijsko zlato!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

BRAVOO!

IZVINITE KOMŠIJE, ALI ZNA SE KO JE NAJBOLJI! Ispisana je istorija! Srbija potopila Hrvatsku i osvojila TREĆE uzastopno olimpijsko zlato!

Foto: Profimedia

Vaterpolo reprezentacija Srbije ispisala je istoriju! ''Delfini'' su pobedili Hrvatsku rezultatom 13:11 i osvojili treću uzastopnu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Sada se naš nacionalni tim izjednačio sa Mađarskom koja je jedina došla do ovog podviga.

Iako su mnogi sumnjali u uspeh vaterpolo reprezentacije Srbije nakon lošeg starta turnira i mučne pobede nad Japanom, "delfini" su pokazali svoju izuzetnu borbenost i kvalitet. Nakon poraza od autsajdera Australije, mnogi su ih otpisali, ali su oni, kao pravi šampioni, uspeli da se vrate i pokažu svoju izuzetnu snagu i mentalnu stabilnost.

Paralele sa Olimpijskim igrama u Riu 2016. godine su očigledne, gde je reprezentacija Srbije takođe imala težak put do finala, ali je na kraju trijumfovala nad Hrvatskom. Ovaj neverovatan uspeh potvrđuje da su "delfini" neprikosnoveni u svetu vaterpola i da su sposobni da se izbore sa bilo kojim izazovima.

Ovom pobedom vaterpolo reprezentacija Srbije je još jednom zadivila ceo svet svojom izuzetnom igrom i hrabrošću. Njihov uspeh je velika inspiracija za sve sportiste i ponos cele nacije. Srbija je još jednom pokazala da je vaterpolo veoma važan deo našeg identiteta i da imamo razloga da budemo ponosni na naše šampione. Svi sa nestrpljenjem očekujemo da čujemo više detalja o ovom istorijskom trijumfu.

 

SRBIJA - HRVATSKA 13:11

TOK MEČA:

Četvrta četvrtina:

KRAAAAAAAAJ! ŠAMPIONI!!!

13:11 -Srbija je igrala mestralnu zonsku odbranu, ponovo zaustavljamo napad protivnika. Koriste Hrvati napad, Ćuk pogađa na drugoj stani. 

12:9 - Mali trenutak nepažnje, pa je Patović postigao novi pogodak. Mandić je šutirao iz okreta, ali je golman Hrvatske zaustavio udarac. Uspeli smo da zaustavimo napad Hrvata na sjajan način. Ponovo Hrvatska zaustavlja napad Mandića. Nova blokada Srbije. Dedović pogađaaaaa!

Treća četvrtina:

11:8 - KRAJ TREĆE DEONICE!

11:8 BOMBAAAAA Dušana Madnića! Uzvraćaju Hrvati preko Patovića.

10:7 - Ubović ne koristI napad, Hrvati su se odbranili. Filipović nastavlja da niže odbrane, još jedna. Radomir Rašović pogađa i povećava prednost Srbije. Hrvati ponovo promašuju, Filipović deluje kao zid. Nije uspeo Mandić da realizuje napad, pogađa prečku. Ne da Filipović, nemaju rešenja Hrvati. Joković je uspeo da pogodi.

9:6 - Srbija ne koristi napad sa igračem više, Ćuk šutira preko gola. Fenomenalni Filipović ponovo brani. Ćuk pravi blokadu protiv Lončara, a Hrvatska ne koristi igrača više. A Viktor Rašovič pogađa na drugoj strani. Marinić je uspeo da smanji prednost Srbije.

Druga četvrtina:

8:5 - KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

8:5 - Nakon fudbalske akcije, Nikola Dedović smešta lopta u mrežu. Hrvatska ne korsti dva igrača više i ide šut preko gola. 

7:5 - Srbija je imala kontru, Nedović je šutirao a Toni Popadić brani. Hrvati ne koriste igrača više, Filipović ponovo brani. Hrvatska dolazi do gola preko Patovića posle skraćenog napada. Marinić je pogodio za Hrvate i pravu seriju od 2:0.

7:3 - Nisu uspeli Hrvati da iskoriste igrača više, Jakšić je odlično napravio blok. Ni naš nacionalni tim nije uspeo da dođe do gola, Nikola Jakšić pogađa prečku. Ponovo Filipovć brani, Joković je pokušao, naš golman je pravi zid. Rašović pogađa uz igrača više. Selektor Hrvatske traži tajm-aut.

6:3 - Filipović brani na vrhnunskom nivou. Međutim, Loren Bahović asistira ka Lončaru koji smanjuje prednost Srbije. Uzvraća Vico na drugoj strani, fantastično!

Prva četvrtina:

5:2 - KRAJ PRVE ČETVRTINE!

5:2 - Ponovo Srbija koristi igrača više, sjajna akcija koju je Ćuk realizovao. Hrvati nisu uspeli da uzvrate, Harkov promašuje. Srbija dolazi do novog gola sa igračem više, kapiten, Nikola Jakšić hladnokrvno pogađa. Jakišić dolazi do novog pogotka! BRAVOOOO!

2:2 - Joković je šutirao, ali ga je Ćuk blokirao i sprečio pogodak. Ćuk pogađa sa linije penala i Srbija preokreće! Hrvati ponovo koriste igrača više i dolaze do izjednačenja.

1:1 - Pokušao je Mandić, ali je pogodio stativu. Sada Srbija koristi igrača više. Rašović je uputio pas ka Uboviću, a ovaj je smestio loptu u mrežu.

0:1 - Prvi napad je imala Hrvatska, ali je napravila faul u napadu. Na drugoj strani, Jakšić i Rašović su kombinovali, na kraju je proigran Ranđelović koji je promašio. Hrvati koriste igrača više i postižu prvi pogodak na meču.

PRE MEČA:

Vaterpolo reprezentacija Srbije igra finale Olimpijskih igara u Parizu protiv Hrvatske od 14.00 časova. Nakon što su osvojili zlato u Riju i Tokiju, "delfini" imaju priliku da se ponovo popnu na najviši stepenik pobedničkog postolja i ispišu istoriju.

Srbija je ostvarila impresivne pobede tokom takmičenja, uključujući nezaboravnu pobedu nad Grčkom u četvrtfinalu rezultatom 12:11. Sa druge strane, Hrvatska je takođe imala uspešan put do finala, pobedivši Španiju i Mađarsku u prethodnim rundama.

Interesantno je da su obe reprezentacije završile grupnu fazu takmičenja na četvrtom mestu, ali su uspele da se izbore za plasman u finale. Takođe, treba istaći da je ovo treće uzastopno finale Olimpijskih igara za Srbiju, čime se može pohvaliti samo Mađarska u novijoj istoriji vaterpola. Ovaj meč je takođe repriza finala iz Rija, kada su "delfini" slavili sa 11:7.

Okršaj između vaterpolo divova neće samo odlučiti olimpijskog šampiona u ovom sportu, već će takođe uspostaviti koja zemlja iz regiona izlazi kao najuspešnija na Olimpijadi u Parizu. Hrvatska drži šest medalja – dve zlatne, jednu srebrnu i tri bronzane – dok Srbija ima dve zlatne, jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju. Pobednik finala vaterpola će osvojiti treće zlato za svoju naciju, potvrđujući svoj status kao najuspešnija zemlja na Olimpijskim igrama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading