TRAGEDIJA! Srbin poginuo na pruzi

Autor:

Svet

11.08.2024

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Železnički saobraćaj je u prekidu

TRAGEDIJA! Srbin poginuo na pruzi

Foto: shutterstock

Ilustracija

Državljanin Srbije G.C. (65) poginuo je kada je na njega naleteo teretni voz koji je saobraćao iz pravca Podgorice

- Do nesreće je došlo oko 13 sati, kada je na muškarca u naselju Bjeliši (kod novog nadvožnjaka) naleteo voz - sopšteno je iz policije. 

Železnički saobraćaj je u prekidu. Trenutno se vrši uviđaj. 

Podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu podneli su zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv S. P. (27) iz Odžaka, zbog postojanja osnova sumnje da je prekršio odredbe Zakona o javnom redu i miru.

Sumnja se da je on, u vozu, nakon polaska iz Novog Sada, nekoliko puta udario, a zatim i ugrizao konduktera, kao i jednog putnika koji mu je pritekao u pomoć.

Policija ga je uhapsila na Železničkoj stanici u Futogu i zadržala ga do 24 sata, na osnovu Zakona o prekršajima, preneo je Blic.

Napad na konduktera u Srbiji regulisan je Krivičnim zakonom, posebno u odredbama koje se odnose na napade na službena lica i kršenje javnog reda i mira. Evo osnovnih članaka koji se odnose na ovakva dela:

Član 330 - Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti

Ovaj član definiše krivično delo napada na službeno lice dok ono obavlja svoje službene dužnosti. Ako neko napadne konduktera koji obavlja svoje dužnosti, takav napad može biti kvalifikovan kao napad na službeno lice. Kazne za ovo krivično delo mogu uključivati zatvorsku kaznu koja varira u zavisnosti od težine napada i okolnosti.

Član 344 - Napad na službeno lice ili lice koje obavlja poslove bezbednosti i javnog reda

Ovaj član pokriva napade na lica koja obavljaju poslove vezane za bezbednost i javni red, što može uključivati konduktere koji obezbeđuju pravilan rad u javnom prevozu. Kazna može biti zatvorska kazna, kao i druge mere koje se određuju na osnovu okolnosti slučaja.

Član 287 - Narušavanje javnog reda i mira

Ovaj član se odnosi na krivična dela koja uključuju narušavanje javnog reda i mira, uključujući napade ili pretnje upućene zaposlenima u javnim službama, kao što su kondukteri. Kazne uključuju novčane kazne i zatvorske kazne, u zavisnosti od težine dela.

Ove odredbe imaju za cilj da zaštite konduktere i druga lica koja obavljaju službene i javne poslove od nasilja i napada dok obavljaju svoje dužnosti. Kazne za napade na konduktere zavise od težine napada i mogu uključivati zatvorske kazne, novčane kazne, ili oboje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Tagovi

Komentari (0)

Loading