Kreće NAJVEĆA ŽURKA na Balkanu – Danas počinje Guča festival!

Autor:

Zabava

01.08.2024

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas počinje najveći trubački festival na svetu. Guča otvara svoja vrata, obećavajući spektakl koji će se pamtiti čitavog života!

Kreće NAJVEĆA ŽURKA na Balkanu – Danas počinje Guča festival!

Foto: Live Production

Mnogobrojni posetioci iz zemlje i inostranstva već su stigli u svetsku prestonicu trube, a već se oseća energija koja samo Guča može da pruži: kafane su pune gostiju, trubači su na svakom koraku, igra se i peva. Na sceni ispred Kulturnog centra Guča večeras se očekuje „Veče Dragačevske trube“, kada će nastupiti trubački orkestri Milenka Filipovića, Dragana Pavlovića, Vladimira Kuzmanovića, Siniše Stankovića, Elvisa Bajramovića i Marka Gligorijevića.

Svi željno iščekuju početak 63. Dragačevskog sabora trubača, koji će sutra biti zvanično otvoren od strane ovogodišnjeg domaćina – majstora trube Dejana Petrovića, uz podizanje Saborske zastave, zdravicu, zvuk prangija, i čuvenu himnu Sabora „Sa Ovčara i Kablara“.

Republika

Foto: Live Production

Guča 2024.

Na velikoj sceni dragačevskog stadiona ove godine nas očekuje veoma uzbudljiv program. Publika će uživati u nastupima vrhunskih umetnika, uključujući trubačke legende i majstore trube poput Dejana Lazarevića, Ekrema Mamutovića, Dejana Petrovića, Bobana i Marka Markovića. Atmosfera će dostići vrhunac u nedelju, poslednjeg dana Sabora, kada će se najbolji trubački orkestri boriti za prestižne saborske nagrade. Istog dana, očekuje nas i  Gala koncert sa Velikim revijalnim orkestrom pod upravom Vlade Panovića, uz goste pevače - Snežanu Đurišić, Čedu Markovića, Aleksandra Tirnanića i Danicu Krstić.

Posetioci će moći da uživaju i u bogatom kulturno – umetničkom programu: sajmu knjiga, takmičenjima zdravičara, narodno-višebojskim igrama, autentičnoj Dragačevskoj svadbi i drugim sadržajima.

SKYMUSIC i hotel “Nordic”, zvanični hotel festivala Guča 2024. takođe su pripremili spektakularan program, a večeras će na velikoj bini u bašti hotela nastupiti orkestar Vlade Ivanovića, orkestar Bojana Ristića i MEGA Band, dok se u narednim danima očekuju i nastupi Željka Šašića, Seje Kalača i mnogih drugih.

Više o Guča festivalu i 63. Dragačevskom saboru trubača pogledajte OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading