ISPALJENI PRVI MECI U PARIZU: Evo šta se dešava u gradu samo nekoliko sati pred ceremoniju svečanog otvaranja OI!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve se odvija po unapred planiranoj satnici...

ISPALJENI PRVI MECI U PARIZU: Evo šta se dešava u gradu samo nekoliko sati pred ceremoniju svečanog otvaranja OI!

Foto: Instagram.com/olympic

Najnovije vesti iz Pariza uoči ceremonije svečanog otvaranja XXXIII Letnjih Olimpijskih igara.

 

Najveća smotra svetskog sporta biće zvanično otvorena večeras (petak 26. jula) sa početkom od 19.30 časova, ali se organizatori suočavaju sa velikim problemima samo par sati uoči svečane ceremonije.

Kako smo tokom pre podneva već javili, usled serije sinhornizovanih napada na francusku železnicu, došlo je do velikih poremećaja u saobraćaju. Vozovi su bili preusmereni na različite koloseke, ali je najavljeno da će morati da bude ukinut veliki broj njih. Jugoistočna linija je bila izuzetak jer je uspela da izbegne zlonamerne radnje.

Usled navedenog otkazana je i pres konferencija koja je trebala da počne u 10.30 časova u "Le Ron rumu" glavnog pres centra, ali se mora naglasiti da se planirani treninzi održavaju bez ikakvih izmena u rasporedu.

Foto: Republika

Treninzi su održani bez ikakvih problema

 

Tako je sa početkom od 9 časova započeo trening stelaca u disciplini vazdušna puška mešovitih timova, a zatim su se u streljani pojavili prvo muškarci, a zatim i dame u konkurenciji vazdušnog pištolja.

Da podsetimo, ukupno 10.714 sportista iz svih krajeva sveta u ukupno 32 sporta boriće se za olimpijska odličja. Srpska delegacija broji 112 članova koji će u 16 sportova probati da obraduju naciju, a kako je iz više izvora naznačeno želja svih u srpskom olimpijskom timu jeste da se nadvisi ostvarenje sa Olimpijskih igara 2022. godine u Pekingu kada je Srbija stigla do devet odličja.

Svečano otvaranje Olimpijskih igara u Parizu zakazano je za 19.30 časova, a za sve one koji ne mogu prisustvovati događaju uživo, direktan prenos je omogućen na RTS 1.

Sva dešavanja sa Olimpijskih igara 2024 u Parizu pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading